«Τροχοδρομεί» η 20ετή ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος». Τα επόμενα βήματα

«Τροχοδρομεί» η ανανέωση, κατά 20 έτη, της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος». Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε, σήμερα, βελτιωμένη προσφορά από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Αθήνας.

Η κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίστηκε αναμενόμενη, καθώς η μέθοδος αυτή ακολουθείται σε όλες τις συναφείς διαδικασίες (π.χ. ΟΛΠ,

ΟΛΘ, κτλ.).

Σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν τη διαδικασία, «η τελική συμφωνία μεταξύ των δυο μερών φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών, οι δυο πλευρές δεν είναι τόσο μακριά».

Εφόσον εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά, η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τη διαδικασία θα διαδεχτούν οι εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που είναι βασικός χρηματοδότης του έργου.

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει την κύρωση της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους και μετά ακολουθεί η πώληση του 30% του ΔΑΑ, κυριότητας του ΤΑΙΠΕΔ.

Φ. Φωτεινός

The post «Τροχοδρομεί» η 20ετή ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος». Τα επόμενα βήματα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα