ΤΑΙΠΕΔ: Απολύτως απαραίτητα τα νέα διόδια στην Εγνατία, προκηρύσσεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος

«Έχει λογική η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού», ανέφερε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, χαρακτηρίζοντας τους νέους σταθμούς (μετωπικών και πλευρικών) διοδίων, που προβλέπονται στην απόφαση, ως «απολύτως απαραίτητους για τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου».

Του Φώτη Φωτεινού

Η εν λόγω

υπουργική απόφαση ορίζει, στο σύνολο, 18 μετωπικούς (μαζί με τους τέσσερις στους κάθετους άξονες) και 20 πλευρικούς σταθμούς, έχοντας προκαλέσει την αντίδραση τοπικών φορέων.

«Η Εγνατία Οδός των 670 χλμ. έχει περίπου 90 εξόδους. Τα πλευρικά διόδια που θα τοποθετηθούν είναι απολύτως απαραίτητα, καλύπτοντας τις στοιχειώδεις ανάγκες, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο αυτών που δεν πληρώνουν, εάν και χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα», ανέφερε η κα. Τσιτσογιαννοπούλου.

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε ότι οι νέοι σταθμοί διοδίων θα τοποθετηθούν και λειτουργήσουν, ανεξάρτητα από την έκβαση του διαγωνισμού παραχώρησης.

Δηλαδή, τα διόδια θα τεθούν σε λειτουργία, ακόμα και στο σενάριο που ο σχετικός διαγωνισμός καταστεί άγονος.

Ακολούθως, τα ηλεκτρονικά/αναλογικά διόδια είναι ευθύνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει εξαγγείλει την εφαρμογή τους στα τέλη του 2018.

«Μόλις τεθούν σε λειτουργία στους άλλους οδικούς άξονες, τότε θα λειτουργήσουν και στην Εγνατία. Ο διαγωνισμός προβλέπει την εγκατάστασή τους», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Ταμείου.

Σχετικά με την παραχώρηση του οδικού άξονα, το μοντέλο δεν έχει προσδιοριστεί. Το ΤΑΙΠΕΔ θα δημοσιεύσει σύντομα την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και, ανάλογα με τις σχετικές διαπραγματεύσεις, θα οριοθετήσει τη χρονική διάρκεια και τις επιμέρους συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου.

Εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι θα κατατεθούν αρχές του 2018.

The post ΤΑΙΠΕΔ: Απολύτως απαραίτητα τα νέα διόδια στην Εγνατία, προκηρύσσεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα