Στο εξωτερικό και η Αττικό Μετρό: Διεκδικεί δυο γραμμές αστικού σιδηροδρόμου στο Τελ Αβίβ

Και η Αττικό Μετρό σε τροχιά εξωστρέφειας. Μετά τη ΣΤΑΣΥ, που ανακοίνωσε χθες τη διεκδίκηση γραμμής τραμ στην Ιερουσαλήμ, η Αττικό Μετρό γνωστοποίησε – σήμερα – την συμμετοχή της σε διαγωνισμό ανάληψης του project management δύο γραμμών ελαφρού αστικού σιδηροδρόμου του Τελ Αβίβ, από κοινού με την ισραηλινή Gadish.

Η νέα

αυτή πολιτική εξωστρέφειας της εταιρίας, όπως εκδηλώνεται με την ανάληψη έργων στο εξωτερικό, έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη πρακτική που αποδυνάμωσε την εταιρία, σύμφωνα με την οποία μεμονωμένα στελέχη της, έχοντας εξασφαλίσει άδεια άνευ αποδοχών, αξιοποιούσαν για ίδιον όφελος και μετέφεραν την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό Α.Ε. σε έργα στην Μέση Ανατολή και αλλού, αναφέρει η εταιρεία.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος, Καθηγητής Γιάννης A. Μυλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσαν:

«Εφαρμόζοντας την εθνική ανάγκη και υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας, η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανοίγει για πρώτη φορά νέους δρόμους για την αξιοποίηση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ.

Το ανθρώπινο δυναμικό, οι Έλληνες επιστήμονες και η υψηλή τεχνογνωσία που αποκτήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της κατασκευής τεχνικών έργων στην Ελλάδα συνιστούν αδιαμφισβήτητο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον και διεθνώς.

Οι ελληνικές δημόσιες εταιρίες, πρωταγωνίστριες στον αγώνα για την ανάπτυξη, οδηγούν την ελληνική οικονομία στην ανάληψη διεθνών έργων, με προφανή οφέλη τόσο για τις ίδιες και τα στελέχη τους, όσο και για τη χώρα».

The post Στο εξωτερικό και η Αττικό Μετρό: Διεκδικεί δυο γραμμές αστικού σιδηροδρόμου στο Τελ Αβίβ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα