Περαιτέρω λύσεις στις γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» στα logistics υποσχέθηκε ο υφ. Μεταφορών. Επισκέψεις στον Ασπρόπυργο

Στον Ασπρόπυργο και σε εγκαταστάσεις εταιρειών logistics παραβρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, όπου και είχε συνάντηση με στελέχη του κλάδου.

Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Μαυραγάνης, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, συζήτησε τα προβλήματα του κλάδου, ενώ ο ίδιος εξέθεσε τις δράσεις και τις ενέργειες, από πλευράς υπουργείου, που θα διευκολύνουν τον τρόπο λειτουργείας των εταιριών logistics,

προκειμένου να ενισχύσουν την δραστηριότητά τους.

Βασικό ζήτημα, που ετέθη από την πλευρά των επιχειρηματιών, είναι η διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως αποθηκευτικοί χώροι.

Η προοπτική, λοιπόν, να αλλάξει ο τρόπος αδειοδότησης, ώστε να μπορεί να λειτουργούν και ως κέντρα διανομής αναμένεται να συντελέσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών τους, με αντίστοιχη αύξηση, έως και 4%, του ΑΕΠ.

Ο υφυπουργός Μεταφορών μετέβη και στις εγκαταστάσεις ορισμένων εταιριών και έλαβε άμεση γνώση για επιμέρους τομείς της λειτουργείας των εν λόγω εταιριών.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης ανέλυσε την θέση του υπουργείου για τα Logistics Centers, που θέλει να έχουν ολιστικό προσανατολισμό, καλύπτοντας την τυποποίηση, πιστοποίηση, ελαφρά συναρμολόγηση, διασυνδεόμενα με διεθνή δημοπρατήρια, αναφορικά με τα Agrologistics.

Υπ’ αυτήν την έννοια, κατά την άποψη του υφυπουργού, τα Logistics Centers δεν είναι απλά χώροι αποθήκευσης, αλλά χώροι πλήρους διαχείρισης εμπορευμάτων και πρέπει να τύχουν ανάλογων διευκολύνσεων, όπως είναι η εφαρμογή, κατά την κατασκευή τους, των όρων δόμησης του ΓΟΚ για τα ειδικά κτήρια, αφού πράγματι αποτελούν εξειδικευμένες κατασκευές.

The post Περαιτέρω λύσεις στις γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» στα logistics υποσχέθηκε ο υφ. Μεταφορών. Επισκέψεις στον Ασπρόπυργο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα