Κ. Καλλίνικος: Τα logistics μετατρέπονται σε «star – sector» της ελληνικής οικονομίας

Ο τομέας των logistics εξελίσσεται σε «star- sector» της ελληνικής οικονομίας, κυρίως λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και ειδικά των δύο λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair Καλλίνικος Καλλίνικος, στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως

ανέφερε ο κ. Καλλίνικος, η ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου αποτελεί επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα για την ελληνική οικονομία.

Είναι το πρώτο εμπορευματικό κέντρο στην χώρα, το οποίο έχει πλήρη τον χαρακτήρα των συνδυασμένων μεταφορών, συνδεόμενο με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με τον διευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών Ten-T.

Για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Θριασίου εμπορευματικού κέντρου ανάδοχος έχει ανακηρυχτεί η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair για 60 χρόνια.

Ο κ. Καλλίνικος περιέγραψε την «εικόνα» του Θριασίου, λέγοντας ότι πρόκειται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά.

Η περίοδος κατασκευής περιλαμβάνει 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, και παράλληλα η εταιρεία έχει την υποχρέωση σε ορίζοντα 5ετίας να κατασκευάσει επιπλέον 120.000 τ.μ. Θα υπάρχουν χώροι που θα μπορούν να λειτουργούν για κοινωφελείς σκοπούς (τράπεζες, τελωνεία, φαρμακεία κ.λπ.).

Ο ίδιος κλείνοντας έκανε την ευχή όλα τα παραπάνω να πραγματοποιηθούν, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και αγκυλώσεις.

The post Κ. Καλλίνικος: Τα logistics μετατρέπονται σε «star – sector» της ελληνικής οικονομίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα