Δωρεάν ίντερνετ σε 13 μικρά νησιά μέσω του… υπουργείου Ναυτιλίας

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστεί γεγονός η δέσμευση της κυβέρνησης για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης (Internet) σε διάφορα μικρά νησιά, όπως διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε απαντητική επιστολή προς τους δημάρχους 13 νησιωτικών δήμων (Λειψοί, Νίσυρος, Κίμωλος, Γαύδος, Χάλκη, Ανάφη, κτλ.).

Ειδικότερα, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός

Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζουν σε αυτή ότι σύντομα αναμένεται η δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει την εξ’ ολοκλήρου επιχορήγηση του κόστους εξοπλισμού και κόστους συνδρομής για 10.831 νησιωτικά νοικοκυριά.

Όπως αναφέρουν, «η δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από την Νίσυρο προς τους νησιώτες και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης που βίωναν τα νησιά μας, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες».

Η αναφερόμενη δράση για χορήγηση δωρεάν εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεση Ίντερνετ στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την ψηφιακή εποχή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης των νησιωτικών Περιφερειών, γεγονός που θα συμβάλλει στην εξοικείωση των κατοίκων με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών.

The post Δωρεάν ίντερνετ σε 13 μικρά νησιά μέσω του… υπουργείου Ναυτιλίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα