Διαφωνίες μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών για τις απαγορεύσεις laptop και tablet στις πτήσεις

Αμερικανοί και ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα για περαιτέρω συνομιλίες περί της ασφάλειας των πτήσεων, καθώς η συνάντησή τους στις Βρυξέλλες χθες δεν κατέληξε στην προέκταση μιας απαγόρευσης μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα των αεροσκαφών, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

“Στη συνάντηση, αμφότερες οι πλευρές αντάλλαξαν πληροφορίες για τις σοβαρές εξελισσόμενες απειλές στην ασφάλεια πτήσεων και τις προοπτικές αντιμετώπισής τους”, είπαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το αμερικανικό

υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) σε κοινή τους δήλωση, μετά την τετράωρη συνάντησή τους.

Οι φόβοι ότι μπορεί να τοποθετηθεί βόμβα που δεν ανιχνεύεται σε ηλεκτρονικές συσκευές οδήγησαν τις ΗΠΑ να ανακοινώσουν τον Μάρτιο ότι δεν θα επιτρέψουν σε επιβάτες να φέρουν συσκευές μεγαλύτερες από κινητό τηλέφωνο στην καμπίνα των πτήσεων, εάν πετούν στη χώρα από 10 συγκεκριμένα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται αεροδρόμια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κάταρ και την Τουρκία.

Η Βρετανία καθιέρωσε περιορισμούς επίσης, αλλά σε διαφορετικά δρομολόγια. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, φορητοί υπολογιστές (λάπτοπ) και τάμπλετ θα πρέπει να φυλάγονται στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ ανησυχούν για τον κίνδυνο ανάφλεξης του χώρου αποσκευών, με την τοποθέτηση εκατοντάδων συσκευών που περιέχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ώστε να ληφθεί απόφαση για την επέκταση της απαγόρευσης, αλλά ότι ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κέλι “σκέπτεται επί του παρόντος για τα επόμενα βήματα”.

The post Διαφωνίες μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών για τις απαγορεύσεις laptop και tablet στις πτήσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα