Qatar Airways: Αποσύρει την πρόταση για απόκτηση ποσοστού στην American Airlines

Ένα βήμα πίσω κάνει η Qatar Airways στην αρχική απόφασή της για απόκτηση μεριδίου στην American Airlines.

Υπενθυμίζεται ότι, η αεροπορική είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού ως και 4,75% στον αμερικανικό αερομεταφορέα.

Σε ανακοίνωσή του ο κρατικός αερομεταφορέας του Κατάρ αναφέρει ότι «η περαιτέρω αναθεώρηση της προτεινόμενης χρηματοοικονομικής επένδυσης κατέδειξε ότι η επένδυση δεν ανταποκρίνεται πλέον στους στόχους μας».

Στην ανακοίνωση

δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες από μέρους του καταριανού αερομεταφορέα ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, κατά την δημοσιοποίηση των πρόσφατων οικονομικών μεγεθών της American Airlines τα κέρδη και τα έσοδα υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Η Qatar Airways θα συνεχίσει να διερευνά εναλλακτικές ευκαιρίες επενδύσεων στις ΗΠΑ και αλλού, που πληρούν τους στόχους μας», καταλήγει η εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι την παρούσα είδηση υποδέχθηκαν με ανακούφιση τα στελέχη της American Airlines, τα οποία εξαρχής ήταν αντίθετα με την αγορά μετοχών.

«Σεβόμαστε την απόφαση της Qatar Airways να μην προχωρήσει στην προτεινόμενη επένδυσή της στην American Airlines, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μεταβάλλει την πορεία της εταιρείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αεροπορικής Matt Miller.

The post Qatar Airways: Αποσύρει την πρόταση για απόκτηση ποσοστού στην American Airlines appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα