Oι 11 από τους 13 σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά τα έργα πολιτικού μηχανικού

“Οι σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης έχουν πλήρως ολοκληρωθεί και οι 11 από τους 13 σταθμούς έχουν πλήρως κατασκευαστεί σε ό,τι αφορά τα έργα πολιτικού μηχανικού.

Σε δύο χρόνια από σήμερα, το μετρό θα αρχίσει να τρέχει δοκιμαστικά στις ράγες των σηράγγων της πόλης”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος στο ΑΜΠΕ, τονίζοντας πως “τελείωσαν οι σήραγγες της Θεσσαλονίκης

και ο μετροπόντικας έχει φθάσει ήδη μέχρι την Αρετσού και, στο τέλος του 2018, θα ολοκληρωθεί και η γραμμή της Καλαμαριάς”.

Πάντως, το πρώτο από τα βαγόνια που θα τρέχουν, σε λίγα χρόνια, στις ράγες του Μετρό Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 9 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς οδηγό, βαγόνι, που θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά το 2019 και εμπορικά το 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό, στη Θεσσαλονίκη.

“Φέτος, που έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των έργων του μετρό έγινε και η παραγγελία των βαγονιών”, τόνισε, επισημαίνοντας πως για λόγους επίδειξης, το πρώτο βαγόνι θα βρίσκεται στην 82η ΔΕΘ.

Τα χαρακτηριστικά του βασικού δικτύου Μετρό στην Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:

-13 σύγχρονοι σταθμοί με κεντρική αποβάθρα

-9,6 χλμ. γραμμής με δύο ανεξάρτητες σήραγγες μονής τροχιάς

-18 υπέρ-αυτόματοι συρμοί τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενοι, οι οποίοι θα κινούνται χωρίς οδηγό αλλά με συνοδό

-συστήματα αυτόματων θυρών επί των των αποβάθρων κάθε σταθμού για καλύτερη εξυπηρέτηση και μέγιστη ασφάλεια του επιβατικού κοινού

-δημιουργία αμαξοστάσιου έκτασης 50.000 τμ στην περιοχή της Πυλαία

Επίσης, στο πρόγραμμα ανάπτυξης χώρων στάθμευσης της Αττικό Μετρό προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, συνολικής χωρητικότητας 3.700 θέσεων. Συγκεκριμένα:

ΣΤΑΘΜΟΣΘΕΣΕΙΣΕΠΙΠΕΔΑΝ. Σιδηροδρομικός Σταθμός 1450-4 υπόγειαΝέος Σιδ. Σταθμός 2600-4 υπόγειαΝέα Ελβετία650-1, ισόγειο, +2Πανεπιστήμιο 11000-4 υπόγειαΠανεπιστήμιο 21000-4 υπόγειαΣύνολο3700

The post Oι 11 από τους 13 σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά τα έργα πολιτικού μηχανικού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα