238 προτάσεις από 54 πολιτείες και πόλεις υπόψη της Amazon για το «Αmazon HQ2»

Συνολικά 238 διαφορετικές προτάσεις από αμερικανικές πολιτείες και πόλεις έλαβε η Amazon, όταν ανακοίνωσε ότι αναζητεί χώρους για τη στέγαση του δεύτερου “αρχηγείου” της στη Β. Αμερική, όπου θα απασχολούνται περί τους 50.000 εργαζομένους.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου είχε γνωστοποιήσει ότι σκοπεύει να επενδύσει 5 δισ. δολ. για τα δεύτερα κεντρικά του κτίρια, που είναι γνωστά με την επωνυμία «Αmazon HQ2».

Η

εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της σε μητροπολιτικές περιοχές με περισσότερους από 1 εκατ. κατοίκους, οι οποίες θα είναι εύκολα προσβάσιμες, δηλαδή θα υπάρχει κοντά αεροδρόμιο και θα βρίσκονται πλησίον ενός μεγάλου αυτοκινητοδρόμου για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Ορισμένες πόλεις, όπως η Βοστώνη, έχουν καταθέσει ήδη το σύνολο της πρότασής τους στους ιθύνοντες της λιανεμπορικής εταιρείας, ενώ άλλοι, όπως η πόλη Stonecrest στη Τζόρτζια, προτίθενται να μετονομάσουν την πόλη τους σε “Amazon” σε περίπτωση που επιλεγούν.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση της Amazon αναμένεται να ληφθεί το 2018, ενώ οι φοροαπαλλαγές που θα της προσφερθούν θα αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο για την εταιρεία.

The post 238 προτάσεις από 54 πολιτείες και πόλεις υπόψη της Amazon για το «Αmazon HQ2» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα