Θηλυκό λιοντάρι σκοτώνει μπαμπουίνο και ανακαλύπτει το μωρό του. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτό που ακολουθεί

Μια λέαινα φωτογραφήθηκε την ώρα που σκότωνε έναν μπαμπουίνο, ενώ λίγο αργότερα είδε το μωρό του να είναι προσκολλημένο πάνω του. Οι φωτογράφοι σκέφτηκαν ότι επρόκειτο να σκοτώσει και το μωρό, αλλά αυτό που ακολούθησε μετά, τους εξέπληξε… Η λέαινα φρόντισε το μωρό όσο πιο απαλά μπορούσε!

Ο φωτογράφος Evan Schiller και η σύζυγός του, Lisa Holzwarth, ταξίδεψαν στην περιοχή Selinda για σαφάρι όταν είδαν μερικούς μπαμπουίνους να προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από δύο λέαινες.

«Υπήρχαν 30-40 μπαμπουίνοι μπροστά μας που έκαναν πολύ θόρυβο,» έγραψε η Holzwarth στην προσωπική της ιστοσελίδα.

Σύντομα

κατάλαβε τι συνέβαινε. «Δύο λέαινες βγήκαν από ένα ψηλό χορτάρι και κυνήγησαν τους μπαπουίνους».

«Οι μπαμπουίνοι ανέβηκαν στα δέντρα, αλλά αγχώθηκαν όταν τα θηλυκά λιοντάρια γρατσουνούσαν στους κορμούς,» έγραψε η Holzwarth.

Στη συνέχεια, όμως, τρεις μπαμπουίνοι αποφάσισαν να «πηδήξουν» σε ένα άλλο δέντρο. Οι λέαινες τους πρόσεξαν. Δύο από τους μπαμπουίνους πήδηξαν σε ένα κοντινό δέντρο, αλλά ο τελευταίος δεν τα κατάφερε.

Η Holzwarth είδε ότι ο θηλυκός μπαμπουίνος είχε ένα μωρό προσκόλλημένο στο σώμα του. “Όταν ο τρίτος μπαμπουίνος πέθαινε στο έδαφος, παρατηρήσαμε ένα μικρό μωρό να φεύγει σιγά- σιγά από το σώμα της μητέρας του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το ένστικτο του μωρού λειτούργησε τόσο γρήγορα που μόλις έφυγε από τη μητέρα του πήγε να βρει ασφάλεια σε ένα δέντρο,” έγραψε η Holzwarth.

«Σε αυτό το σημείο, οι λέαινες παρατήρησαν το «μικρό τύπο.» Τους είχε, προφανώς, κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά δεν πήγαν να το σκοτώσουν…,» συνέχισε.

“Το μωρό πηδούσε πάνω – κάτω ουρλιάζοντας και χτυπώντας τη λέαινα στη μύτη της. Η λέαινα έσπρωχνε απαλά το μωρό κάθε φορά που εκείνο πήγαινε να φύγει.”

Αυτό που συνέβη μετά εξέπληξε τη Holzwarth. Η λέαινα έβαλε το μωρό στο στόμα της και το άφησε στο έδαφος. «Τότε το μωρό, ενστικτωδώς, πλησίασε το στήθος της λέαινας και προσπαθεί να θηλάσει».

Η Holzwarth σημειώνει ότι η λέαινα έδειχνε να είναι ήρεμη, αλλά, «το μωρό άρχισε να εμφανίζει σημάδια κούρασης μετά από αυτή τη δοκιμασία.»

Λίγο αργότερα, πλησίασαν δύο αρσενικά λιοντάρια. Οι φωτογράφοι σκέφτηκαν πως τα λιοντάρια ίσως να ενδιαφέρθηκαν για το νεκρό μπαμπουίνο, αλλά αυτό που τους τράβηξε πραγματικά το ενδιαφέρον ήταν οι λέαινες.

Ενώ οι λέαινες προσπαθούσαν να διώξουν τα λιοντάρια, ένας μεγάλος αρσενικός μπαμπουίνος από ένα κοντινό δέντρο έκανε ένα άλμα, άρπαξε το μωρό και έτρεξε πίσω στο δέντρο.

“Ο αρσενικός μπαμπουίνος αγκάλιασε στοργικά το αδύναμο και ταλαιπωρημένο μωρό.”

“Ο μπαμπουίνος, κρατώντας το μωρό, προσπάθησε να βρει ένα καλύτερο και πιο δροσερό δέντρο, ενώ οι λέαινες από κάτω τον παρακολουθούσαν με προσοχή.”

«Στο τέλος, ο μπαμπουίνος και το μωρό βρήκαν ένα μέρος με σκιά για να καθίσουν.»

Όσο για το μωρό, η Holzwarth είπε, «θέλω να πιστεύω ότι το μωρό επέζησε με τη βοήθεια των υπόλοιπων μπαμπουίνων.»

Δείτε τη μαγεία της άγριας ζωής στο παρακάτω βίντεο:

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα