«Σπορτ Μπίλι, να διώξεις το άδικο και το κακό από τη Γη». Η σειρά που καθήλωσε τους πιτσιρικάδες, αν και προβλήθηκαν μόνο 26 επεισόδια.

«Σπορτ Μπίλι είσαι ήρωας από άλλο πλανήτη..Σπορτ Μπίλι, με ειδική αποστολή “κομήτης”. Σπορτ Μπίλι, να διώξεις το άδικο και το κακό από τη Γη, κι έχεις δύναμη στα χέρια μαγική.Τον τρόπο μόνο εσύ τον ξέρεις. Γι αυτό πάντα ξέρεις όλα εσύ να τα νικάς. Εσύ τη δύναμη του κόσμου μας κρατάς, στα μαγικά σου χέρια».

Ήταν το τραγούδι των τίτλων αρχής της παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Sport Billy» που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές της δεκαετίας του 80 από την ΥΕΝΕΔ.

Η

φωνή του Λάκη Τζορντανέλι ακόμα ηχεί στα αυτιά των πιτσιρικάδων της δεκαετίας του 80. Το τραγούδι έδινε το «σήμα» και οι μπόμπιρες έτρεχαν να στρογγυλοκαθίσουν μπροστά από την τηλεόραση, για να απολαύσουν άλλη μια περιπέτεια του αγαπημένου τους ήρωα και της παρέας του.

Ο Μπίλι κατάγεται από τον πλανήτη Όλυμπος, που είναι ίδιος με τη Γη αλλά βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ήλιου και κατοικείται από πλάσματα που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ο Μπίλι με την φίλη του Λίλυ και το σκύλο του Γουίλι, που μιλάει, ταξιδεύουν με το διαστημικό τους σκάφος που μοιάζει με ρολόι στη Γη για να προωθήσουν την ομαδική δουλειά και το αθλητικό πνεύμα.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο εύκολα γιατί πάντα έχουν τον μόνιμο εχθρό, τη Βάντα. Η κακιά βασίλισσα μισεί τον αθλητισμό και θέλει να καταστρέψει όλα τα αθλήματα του Γαλαξία.

«Σάιπ; Που είσαι ανόητο πλάσμα;» φωνάζει τον βοηθό της με την σατανική φωνή της για να πάρει την απάντηση: «Μάλιστα, απαισιοτάτη».

Σε κάθε επεισόδιο οι τρεις φίλοι καταφέρουν να νικήσουν την Βάντα και να σώσουν κάποιο άθλημα από τα διαβολικά της σχέδια.

Η Βάντα και ο βοηθός της, Σάιπ

Αγαπημένο άθλημα του Μπίλι είναι το ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικό του είναι το κίτρινο μικροσκοπικό βαλιτσάκι του που δεν αποχωρίζεται ποτέ και χωράει τα πάντα! Από ρακέτα του τένις, πέδιλα του σκι μέχρι και αυτοκίνητο! Όταν ο Μπίλι βρει τα δύσκολα, βγάζει από το βαλιτσάκι αυτό που χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Βάντα.

Όλα τα χωράει το βαλιτσάκι του Μπίλι

Στη σειρά εμφανίζονται επίσης ο πατέρας του Σπορτ Μπίλι, Σπόρτικους και η μητέρα του, Ολυμπία σε απευθείας σύνδεση με τον πλανήτη Όλυμπο.

Ο Σπόρτικους και η Ολυμπία

Η σειρά ήταν μια παραγωγή της Filmation Associates το 1979 και προβλήθηκε αρχικά στη Δυτική Γερμανία. Το 1982 προβλήθηκε στις ΗΠΑ από το NBC.

Τα επεισόδια δεν ήταν πολλά, μόνο 26 αλλά ήταν αρκετά για να κάνει τα παιδιά να την λατρέψουν με αποτέλεσμα να προβάλλονται συνεχώς επαναλήψεις, κυρίως στην Ελλάδα, με την ίδια επιτυχία. Η σειρά προβλήθηκε και αγαπήθηκε στην Αγγλία, την Αυστρία, την Τουρκία, την

Ιταλία, την Ισπανία αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η επιτυχία της σειράς ήταν τόσο μεγάλη που η FIFA τον όρισε ως μασκότ του Fair Play στα Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982 και του Μεξικό, το 1986.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα