Πώς πλεκτά χταποδάκια βοηθούν να κρατηθούν στη ζωή πρόωρα μωράκια

Κάθε οικογένεια που έχει βιώσει τον ερχομό ενός πρόωρου μωρού θα ξέρει το επώδυνο διάστημα από την ώρα που γεννιέται το μωρό μέχρι την ώρα που είναι αρκετά δυνατό για να πάει σπίτι, το οποίο είναι μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που μπορεί να περάσει ένας γονιός.

Οπότε, θα δοκιμάσει ο,τιδήποτε υπόσχεται να κάνει την ζωή του παιδιού του λίγο καλύτερη και όπως φαίνεται ένα παιχνίδι-χταπόδι μπορεί να κάνει θαύματα.

Τα νοσοκομεία στην Αγγλία έχουν ξεκινήσει να δίνουν πλεκτά ζώα της θάλασσας σε πρόωρα μωρά για να τους κάνουν παρέα μέσα στις θερμοκοιτίδες τους. Και αυτό τα βοηθάει στον

αγώνα τους να γίνουν υγιή και δυνατά.

Η λογική πίσω από αυτό είναι, ότι τα πλοκάμια θυμίζουν στο μωρό τον ομφάλιο λώρο και κατά συνέπεια αισθάνονται ασφαλή, σαν να είναι στην κοιλιά της μαμάς τους.

Η πρωτοποριακή ιδέα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε ένα νοσοκομείο στην Δανία, όπου σύμφωνα με το NHS «τα χταπόδια παρηγορούσαν τα μωρά και τα ηρεμούσαν».

Τα οφέλη περιελάμβαναν καλύτερη αναπνοή και πιο τακτικούς χτύπους καρδιάς, τα οποία προωθούσαν υψηλότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

Τα πρόωρα μωρά στο νοσοκομείο Poole έχουν έναν καινούργιο φίλο.

Poole Hospital

Το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Δανίας διαπίστωσε επίσης, ότι αν τα μωρά αγκάλιαζαν τα χταπόδια ήταν λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να βγάλουν τους σωλήνες.

Το νοσοκομείο Poole εφαρμόζει αυτή την ιδέα και ελπίζει να πλέξει αρκετά χταπόδια, ώστε κάθε ασθενής στην μονάδα νεογνών να έχει από ένα.

Οι οικογένειες μπορούν να πάρουν τα παιχνίδια μαζί τους στο σπίτι, όταν γίνουν καλύτερα και έτσι οι γονείς θα έχουν ένα πολύ ωραίο ενθύμιο.

Ο Ντάνιελ Λόκιερ, διευθυντής στην μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο, είπε: «Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για την διαφορά που μπορούσε να κάνει το πλεκτό χταπόδι, εντυπωσιαστήκαμε και μετά από έρευνα αποφασίσαμε να το συστήσουμε στους μικρούς μας ασθενείς».

«Είναι εκπληκτικό το ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να παρηγορήσει ένα μωρό και να το κάνει να ηρεμήσει. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για όλες τις δωρεές πλεκτών χταποδιών και είμαστε σίγουροι, ότι και οι οικογένειες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας αισθάνονται το ίδιο.»

Πηγή tilestwra.com

Keywords
Τυχαία Θέματα