Παιδιά ανεβάζουν την τελευταία φωτογραφία των ετοιμοθάνατων γονιών τους που κρατιούνται χέρι χέρι για να πουν το τελευταίο αντίο ο ένας στον άλλο.

Παραμένουν προσκολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα του αφοσιωμένου ζευγαριού, της Julie και του Mike Bennet.

Η συγκινητική εικόνα του παντρεμένου ζευγαριού, που είχαν διαγνωστεί πριν τρία χρόνια με καρκίνο, ελήφθη λίγες ώρες πριν από το θάνατο του κ. Bennet.

Τα τρία παιδιά τους, ο 21χρονος Luke, η 18χρονη Hannah, και ο 13χρονος Oliver, αντιμετωπίζουν ένα τρομακτικό μέλλον σαν ορφανά.

Η οικογένεια και οι φίλοι του ζευγαριού έχουν υποσχεθεί να στηρίξουν τα παιδιά,

τα οποία ακόμα σπουδάζουν, και να τους βοηθήσουν μετά το θάνατο της μητέρας τους να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.

Η στενή της φίλη, η 48χρονη Sue Wright, διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης, είπε ότι είχε επισκεφθεί την κα Bennet, η οποία είναι σοβαρά άρρωστη, σε ένα κέντρο περίθαλψης, μετά το θάνατο του συζύγου της.

“Της είπα πως σύσσωμη η κοινότητα θα βοηθήσει στη φροντίδα των παιδιών της – και άνοιξε τα μάτια της και χαμογέλασε,” είπε η κα Wright.

Μια άλλη φίλη, η Heather Heaton Gallagher, είπε: “Για ν’ αντιμετωπίσεις δυο φορές το πρόσωπο του καρκίνου θέλει πίστη και δύναμη.”

“Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη μας γι’ αυτή την όμορφη οικογένεια.”

“Οι Bennets ήταν γνωστοί σε όλους για τη γενναιοδωρία τους και την αγάπη τους για τη ζωή. Η Julie φρόντιζε κανονικά τα παιδιά της, ενώ ασχολείτο με την ασθένεια του Mike κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.”

“Όταν αρρώστησε, έβαλε σκοπό να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες μνήμες για τα παιδιά της. Ως κοινότητα, παλεύουμε σκληρά για να υποστηρίξουμε την οικογένεια, έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν μαζί και να διασφαλιστεί ότι μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, όπως έχει προγραμματιστεί.”

Ο κ. Bennet, 57 ετών, επιπλοποιός στο επάγγελμα, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο πριν από τέσσερα χρόνια και είχε περάσει το περισσότερο διάστημα της ασθένειάς του με την οικογένειά του στο σπίτι του, στο Irby του Wirral.

Αλλά τον περασμένο Μάιο η οικογένεια κατέρρευσε όταν η κυρία Bennet, 50 χρόνων, δασκάλα δημοτικού σχολείου στο επάγγελμα, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο ήπαρ και τα νεφρά. Παρόλο που υποβλήθηκε σε αρκετές χημειοθεραπείες και δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την ασθένεια για χάρη των παιδιών της, αυτή εξαπλώθηκε και στα άλλα όργανά της και οι γιατροί της είπαν πως δυστυχώς, δεν υπάρχει γυρισμός.

Πρόσφατα μετακόμισε σε ένα ξενώνα για να είναι με τον ετοιμοθάνατο άντρα της, ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα.

Η κα Heaton Gallagher, είπε ότι οι φίλοι τους είχαν δημιουργήσει μια σελίδα στο JustGiving για να εξασφαλίσουν πως τα παιδιά θα μπορούσαν να μείνουν στο σπίτι της οικογένειας, να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο και να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί σχεδόν 29.000€.

Ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού, ο Luke, δήλωσε: “Ο αδελφός μου, η αδελφή μου και εγώ είμαστε συγκλονισμένοι από την τεράστια υποστήριξη και τη γενναιοδωρία που έχουμε λάβει από τόσους πολλούς φίλους και καλοθελητές, και κάνουν τη μητέρα μου να αισθάνεται καλά που υπάρχουν τόσο πολλοί άνθρωποι που νοιάζονται για μας.”

“Η μητέρα μου εκτιμά πολύ για όλη την υποστήριξη που μας έχουν δώσει τα τελευταία τρία χρόνια, και είναι μια τεράστια ανακούφιση να ξέρει πως αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και όταν δεν θα είναι εκείνη πια μαζί μας.”

Σε ένα μήνυμα στην σελίδα τους, τα τρία παιδιά έγραψαν: “Εμείς απλά θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους μας στέλνουν την υποστήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.”

Η κα Heaton Gallagher, δημόσιος υπάλληλος, εξήγησε: “Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι το αυτοκίνητο της οικογένειας, έχει κατασχεθεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους και να συμμετέχουν στις προσωπικές τους δραστηριότητες.”

“Η Julie και ο Mike ήταν πολύ υποστηρικτικοί γονείς, ενθαρρύνοντας το ενδιαφέρον των παιδιών τους στο χορό και άλλες δραστηριότητες από πολύ μικρή ηλικία. Και τα τρία παιδιά μεγάλωσαν ξέροντας ότι η Julie και ο Mike δεν θα ήθελαν κάτι τέτοιο να σταματήσει τα παιδιά τους από το χορό και τις παραστάσεις τους. Για να συνεχίσουν, πρέπει να τους δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση και να τους βοηθήσουμε να καλύψουν τα έξοδά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.”

Και πρόσθεσε: “Ο Luke μελετά για τη Θεατρική Σχολή του Λίβερπουλ, η Hannah είναι μια ταλαντούχα μαθήτρια στο Elliott Clarke Performing Arts College, και Oliver είναι ακόμα στο γυμνάσιο. Δεν έχουν κανέναν στενό συγγενή στο Wirral.”

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με αυτά, με την υποστήριξη ενός τοπικού δικηγόρου, και έχουμε προσφορές για βοήθεια με τα έξοδα κηδείας από μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Μάντσεστερ. Αλλά οποιαδήποτε βοήθεια για αυτή την υπέροχη οικογένεια θα κάνει τη διαφορά.”

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα