Μια κινητή έπαυλη 1.000.000€ με μήκος 12 μέτρα και δικό της γκαράζ

Όσοι από εσάς έχουν στο νου τους τις διακοπές σε κάμπινγκ μόνο ως τον πιο οικονομικό τρόπο απόδρασης από την καθημερινότητα, καιρός να αναθεωρήσουν.

Κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά πλέον και στην Ευρώπη, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί κατασκευαστές υπερβάλλουν σε πολυτέλεια, άνεση και δυνατότητες, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές προτάσεις αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το Vario Signature

1200, η πρόταση της γερμανικής VARIOmobil για διακοπές στη φύση, μα και μέσα στην απόλυτη χλιδή. Βασισμένη στο Mercedes Actros 2553, αυτή η έπαυλη σε τροχούς έχει μήκος 12 μέτρων, διαθέτει τηλεσκοπικά πλευρά που εκτείνονται όταν είναι σταματημένη για μεγαλύτερη άνεση και ένα γκαράζ με υδραυλική ράμπα που χωρά από ένα Smart fortwo, έως και μια Mercedes SL.

Εσωτερικά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε τόσο στο video όσο και στις εικόνες, η πολυτέλεια περισσεύει, ενώ και η αυτονομία σε νερό (500 λίτρα), ηλεκτρικό (φωτοβολταϊκά πάνελ και γεννήτρια) και φυσικά σε προμήθειες και ευκολίες (ψυγείο οικιακού μεγέθους, καταψύκτης, πλυντήριο ρούχων και πιάτων, εστίες και φούρνος, κλιματισμός και σύστημα θέρμανσης) συμβάλλουν ώστε ο ιδιοκτήτης του Vario Signature 1200 να βρίσκεται μονίμως στο δρόμο.

Καθώς το Vario Signature 1200 -όπως και ο ιδιοκτήτης του- δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο, ο κατασκευαστής έχει φροντίσει να εξοπλίσει το υπερπολυτελές αυτοκινούμενο με ειδικά κρύσταλλα πολύ υψηλής αντοχής, πόρτες ασφαλείας και ένα σύστημα περιμετρικής θέασης με κάμερες, που παρέχει τη δυνατότητα απόλυτης εποπτείας για το τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο.

Το τεράστιο αυτοκινούμενο έχει βάρος 26 τόνων και παίρνει κίνηση από ένα εξακύλινδρο turbo diesel μηχανικό σύνολο, ισχύος 530 ίππων. Για ευελιξία στις επιτόπου μανούβρες ο πίσω άξονας έχει αυτόνομο σύστημα διεύθυνσης. Όλα αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσαν φυσικά να είναι φτηνά. Το κόστος του κορυφαίου μοντέλου αυτοκινούμενο τροχόσπιτου της VARIOmobil υπολογίζεται στις 780.000€ στη Γερμανία, με λίγα όμως έξτρα στοιχεία μπορεί κάλλιστα να ξεπεράσει κατά πολύ το 1.000.000€.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα