Μεγαλείο ψυχής. Διασχίζει τους αιθέρες για να σώσει τα αδέσποτα που κινδυνεύουν με ευθανασία

Αποσύρθηκε από τον στρατό και έψαχνε για ένα χόμπι.

Ο 45χρονος Πολ Στεκλένσκι, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, αγόρασε ως επένδυση ένα αεροπλάνο τύπου τσέσνα και άρχισε τα μαθήματα. Παράλληλα έθεσε στον εαυτό του μια αποστολή. Να γυρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες με το αεροπλάνο του και να σώζει όσα περισσότερα σκυλιά και γάτες μπορεί από την ευθανασία στα «καταφύγια θανάτου».

Ο κ. Στεκλένσκι γέμισε το αεροσκάφος του με κλουβιά και ειδικές τσάντες για να μεταφέρει με ασφάλεια όλα τα αζήτητα ζώα που κινδυνεύουν με ευθανασία. Ο βετεράνος του στρατού συνειδητοποίησε ότι ήθελε

να σώζει ζώα, όταν υιοθέτησε ένα αδέσποτο σκυλάκι, την Τέσσα, από καταφύγιο ζώων.

Τον Μάιο του 2015 ίδρυσε την Ιπτάμενη Ομάδα Διάσωσης Ζώων και όπως λέει έχει μέχρι στιγμής σώσει από θάνατο 742 κακοποιημένα ή παραμελημένα ζώα. «Πολλοί πιλότοι ταξιδεύουν για να επισκεφθούν απλά καινούργια και όμορφα μέρη. Και καλά κάνουν, αλλά εγώ ήθελα κάτι παραπάνω. Βλέποντας τα σκυλιά στα καταφύγια σπάραζε η καρδιά μου.

Μου φαινόταν τρομακτικό ότι θα κατέληξαν νεκρά λόγω υπερπληθυσμού του καταφύγιου ή γιατί κανείς δε τα ζητούσε για υιοθεσία. Όσο πιο νότια στις ΗΠΑ τόσο χειρότερη είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα. Αποφάσισα να επέμβω. Να πετώ όπου υπάρχει ανάγκη, να παίρνω αυτά τα ζώα και να τα μεταφέρω σε καταφύγια που ξέρω ότι θα τα φροντίσουν».

Πηγή : athensvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγαλείο, Διασχίζει,megaleio, diaschizei