Ηλικιωμένος άντρας φώναζε συνέχεια την πυροσβεστική για βοήθεια. Μόλις οι πυροσβέστες έφτασαν δεν πίστευαν στα μάτια τους

Ο Douglas Marks και η σύζυγός του Maxine ζούσαν μια ήσυχη ζωή μαζί στο σπίτι τους στο Decatur της Georgia. Αλλά κάποια στιγμή, η υγεία του Douglas είχε επιδεινωθεί – ο 82χρονος πάσχει από εμφύσημα και άνοια και είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια – και η Maxine έχει αναγκαστεί να καλέσει το 911 περισσότερες φορές απ’ όσες μπορεί να μετρήσει.

Οι πυροσβέστες συνήθιζαν να δέχονται κλήσεις από τον Marks,

τον οποίο επισκέπτονταν συχνά για να τον βοηθήσουν, να ανταλλάξουν αστεία κ.λπ. Αλλά όλα αυτά άλλαξαν όταν σε μια από τις αυτές κλήσεις, οι πυροσβέστες συνειδητοποίησαν ποιος ήταν ο Douglas.

Βλέπετε, ο Douglas ήταν Αντιστράτηγος, ένας πρώην πυροσβέστης και αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο πυροσβεστικό σώμα. Το 1960 ήταν η 38η πρόσληψη στην υπηρεσία, η οποία διαθέτει πλέον 650 μέλη. Ήταν επίσης ο πρώτος νοσηλευτής του νομού και ένας βετεράνος του Πολέμου.

Από τη στιγμή που οι πυροσβέστες συνειδητοποίησαν ποιος ήταν ο Douglas, μια ιδιαίτερη σχέση άρχισε να σχηματίζεται μεταξύ αυτών και του ηλικιωμένου κυρίου. Αγαπούσαν να μαθαίνουν περισσότερα σχετικά με το χρόνο του στο τμήμα και γενικά περνούσαν περισσότερο χρόνο μαζί του. Σύντομα ο Douglas και η Maxine άρχισαν να βλέπουν τους άλλους πυροσβέστες ως δεύτερη οικογένειά τους.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, οι πυροσβέστες άρχισαν να παρατηρούν ότι το σπίτι τους είχε αρχίσει να ρημάζει. Η στέγη και η μόνωση ήταν υπό κατάρρευση, και το σπίτι χρειαζόταν αρκετές παρεμβάσεις και μια ράμπα για το αναπηρικό αμαξίδιο του Douglas.

Οι πυροσβέστες σκέφτηκαν ότι δεν μπορούσαν να αφήσουν ένα ηλικιωμένο ήρωα να συνεχίσει να ζει έτσι, γι’ αυτό πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Δούλευαν για περίπου 10 ώρες τη μέρα και επιδιόρθωσαν όλες τις ζημιές στο σπίτι του Douglas. Η γυναίκα του για να τους ευχαριστήσει, τους μαγείρευε καθημερινά διάφορα πιάτα όπως γλυκοπατάτες, μακαρόνια κ.α.

Είναι ωραίο να βοηθάμε το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη κι αυτοί οι πυροσβέστες μας έδωσαν το καλύτερο παράδειγμα!

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα