Η ζωή κάνει κύκλους, κάθε τέλος μια νέα αρχή

H ζωή κάνει κύκλους. Μη λυπάσαι για κάτι που τελειώνει γιατί τίποτα δεν χάνεται. Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή.

Κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος νομίζουμε ότι τα είδαμε όλα, μας πιάνει θλίψη για αυτό που τελειώνει, αναπολούμε τις καλές στιγμές (με μια τάση να τις εξιδανικεύουμε), αναμασάμε τις κακές (με μια τάση να τις διογκώνουμε) και τελικά ξεχνάμε ένα βασικό πράγμα: ένας καινούριος κύκλος ανοίγει.

Κι αυτός φέρνει καινούριες εμπειρίες, μας

ανοίγει καινούριους δρόμους, μας αποκαλύπτει μια νέα πτυχή της ψυχής μας, νέα συναισθήματα, άλλες αντοχές, καινούρια θέλω.

Οι κύκλοι αυτοί δεν είναι παρά φάσεις της ζωής μας που όλοι , λίγο – πολύ, περνάμε. Οι φάσεις αυτές για τον περισσότερο κόσμο συμπίπτουν με συγκεκριμένες ηλικίες χωρίς απαραίτητα να καθορίζονται από την ηλικία. Κάποιες φάσεις που όλοι περνάμε, αν και όλοι τις βιώνουμε σε διαφορετική ένταση και με διαφορετική διάρκεια, είναι η εφηβεία, η φάση του εργένη, η αναζήτηση του συντρόφου, ο γάμος, τα παιδιά, το χτίσιμο της καριέρας, τα εγγόνια.

Όλες οι φάσεις έχουν σημασία, όλες συμβάλλουν στο χτίσιμο και την εξέλιξη του χαρακτήρα μας, του ποιοι είμαστε, όλες έχουν στιγμές φωτεινές και υπέροχες αλλά και σκοτεινές και δύσκολες. Το σημαντικό είναι να κρατάμε ότι μάθαμε από κάθε φάση, όχι σαν αποθημένο και βάρος στην ψυχή αλλά σαν εφόδιο που μπορεί να μας πάει μπροστά, να μας εξελίξει, ακόμα και να μας προστατέψει.

Dr. Nancy Mallerou,

Associate Certified Coach

Keywords
Τυχαία Θέματα