Η ανορεξική έφηβος που έφτασε να ζυγίζει 25 κιλά αλλά γνώρισε το bodybuilding και πέτυχε μια εκπληκτική μεταμόρφωση

Η Nicola είχε μια καταστροφική διατροφική διαταραχή, η οποία σχεδόν τη σκότωσε. Ώσπου εστίασε στο bodybuilding. Τώρα, η ζωή της έχει αλλάξει τελείως, και από μια ανορεξική έφηβη μεταμορφώθηκε σε μια πρωταθλήτρια του bodybuilding!

Η 24χρονη Nicola King, από την Andover του Hampshire, είχε μια καταπληκτική μεταμόρφωση μετά από την 6ετή μάχη με το σώμα και την υγεία της, που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή της. Στην ευαίσθητη ηλικία των 16, η Nicola άρχισε να νιώθει

άσχημα με την εικόνα του σώματός της. Παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη λεπτή, δεν ένιωθε όμορφα με το σώμα της, και έτσι έπαθε εμμονή με το φαγητό που έτρωγε. Αυτό την οδήγησε στην ανορεξία. Γυμναζόταν υπερβολικά για να κάψει όλες τις θερμίδες που κατανάλωνε. Από ένα σημείο και μετά έτρωγε ελάχιστα και δεν έπινε σχεδόν καθόλου νερό.

Το βάρος της Nicola έπεσε στα 25 κιλά, και άρχισε να υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Priory Hospital του Southampton, όπου πέρασε 18 μήνες. Τα όμορφα ξανθά μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν, η περίοδός της σταμάτησε, και τα ζωτικά της όργανα άρχισαν να υπολειτουργούν.

“Το σώμα μου είχε αρχίσει να υπολειτουργεί. Οι γιατροί είπαν δυο φορές στους γονείς μου να μ’ αποχαιρετήσουν. Τους είπαν ότι δεν θα ζούσα,” είπε η Nicola. “Η ασθένεια με είχε καταβάλει τόσο πολύ που ήθελα να πεθάνω, ένιωθα σωματικά νεκρή.”

Παρά το γεγονός ότι ήταν κυριολεκτικά “πετσί και κόκκαλο,” η Nicola επέζησε ως εκ θαύματος μετά από 3 εβδομάδες που πέρασε στην εντατική και τροφοδοτούνταν μέσω ενός σωλήνα. Στη συνέχεια, 6 μήνες αργότερα, κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο.

Το μόνο που ήθελε τότε η Nicola ήταν να αδειάσει το κεφάλι της και να ξεφύγει από όλα όσα πέρασε. Γι’ αυτό ταξίδεψε στο Μεξικό, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στην Κορνουάλη, και τέλος στην Ιρλανδία.

Όταν ξεπέρασε τη διαταραχή της, η Nicola αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της. Άρχισε να τρώει υγιεινά και να πηγαίνει στο γυμναστήριο.

Εκεί, στο γυμναστήριο, άρχισε να ενδιαφέρεται για το bodybuilding, και μετά από μόλις 18 μήνες προπόνησης, το σώμα της είχε αλλάξει δραματικά. Τώρα η Nicola ζυγίζει 56 κιλά. Επίσης, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Pure Elite UK bodybuilding όπου στέφθηκε στην ηλικία των 24 ως πρωταθλήτρια στην κατηγορία “Καλύτερη Μεταμόρφωση του Σώματος.”

«Ο δρόμος που έπρεπε να διανύσω ήταν μακρύς, αλλά για πρώτη φορά, είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο. Δεν μπορώ να το πιστέψω.»

«Πάντα ήθελα να ήμουν πιο αδύνατη και να ξεχωρίζω στο σχολείο. Πάντα έμπαινα στη διαδικασία να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους και κοιταζόμουν όλη μέρα στον καθρέφτη… Ξεκίνησα κόβοντας τις σοκολάτες και κατέληξα να μην τρώω σχεδόν τίποτα.»

Είναι οδυνηρό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να είναι τόσο ευάλωτοι και να αποφεύγουν ό,τι είναι καλό για τη ζωή τους, λόγω των προτύπων που επιβάλλει η μόδα ή η κοινωνία, από τα οποία πολλές φορές δεν μπορούν καν να ξεφύγουν. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να αγαπούν το σώμα τους και να προσπαθούμε, ακόμα και με τη βοήθεια κάποιου ειδικού αν χρειαστεί, να τα “σπρώξουμε” στις σωστές και ωφέλιμες για την υγεία τους κατευθύνσεις.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα