Φωτογραφίες από την χθεσινή μαγευτική πανσέληνο και έκλειψη

Η πιο δημοφιλής πανσέληνος συνδυάστηκε φέτος με ένα σπάνιο φαινόμενο, την μερική έκλειψη Σελήνης. Και το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό.

H πανσέληνος εμφανίστηκε στην πλήρη ολότητα της στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, με συνολική διάρκεια δύο ωρών, έφθασε στο αποκορύφωμά της, στις 21:22 ώρα Ελλάδας.

Η σκιά της Γης κάλυψε το

25% της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα. Και πράγματι, οι φωτογραφικοί φακοί, «πήραν φωτιά». Οι αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν σήμερα για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, για να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι το εντυπωσιακό φαινόμενο που φυσικά, είχε την τιμητική του και στα κοινωνικά δίκτυα.

Μαγευτική η αυγουστιάτικη βραδιά με την πανσέληνο και στο Παλαμήδι, στην πόλη του Ναυπλίου.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο του Παλαμηδίου, ερμήνευσε με το δικό της τρόπο μία επιλογή από τραγούδια που έχει σφραγίσει με την εκφραστικότητά της.

Περισσότεροι από χίλιοι Κρητικοί συγκεντρώθηκαν στα Μάλια για να παρακολουθήσουν μία μοναδική συναυλία με τις ερμηνείες του γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη Μάριου Φραγκούλη.

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι φώτισε και τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Η μερική έκλειψη της σελήνης κράτησε περίπου δύο ώρες και αρκετοί φρόντισαν να απαθανατίσουν τις στιγμές σε βίντεο.

Ζωντανη εικονα από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου η οποία είναι κατάμεστη για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Μουσικές εκδηλώσεις και στο Μουσειο της Ακρόπολης

Δημοσιεύτηκε από news247.gr στις Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

πηγη:tilestwra.com

Keywords
Τυχαία Θέματα