Διέσωσαν το σοβαρά τραυματισμένο κουτάβι που παρέμεινε αβοήθητο επί 3 ημέρες στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας Σερρών

Στην κτηνιατρική κλινική «Άγιος Μόδεστος» στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται με ένα τραύμα στην περιοχή του ομφαλού και με πολλαπλά κατάγματα στα πόδια του το κουτάβι που χτυπήθηκε δύο φορές από διερχόμενα όχημα και παρέμεινε αβοήθητο για τρεις ημέρες σφαδάζοντας από τους πόνους στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας Σερρών.

Εθελόντρια του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το κουτάβι το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου από τον Γιώργο Μ. Αμέσως επικοινώνησε με την Γκαμπριέλα,

εθελόντρια και κάτοικο της περιοχής, η οποία έσπευσε στην κεντρική πλατεία, πήρε το τραυματισμένο κουτάβι και το μετέφερε στο σπίτι της όπου του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Την επόμενη ημέρα και σε συνεννόηση με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, η εθελόντρια μετέφερε το ζώο στο κτηνιατρείο της Μαρίας Κόστα στη Νιγρίτα.

«Η κτηνίατρος, προς τιμή της, δεν πήρε χρήματα για την κλινική εξέταση του ζώου ούτε για τις ενέσιμες θεραπείες, παυσίπονα κ.τλ. που χορήγησε. Μας ενημέρωσε για το επείγον της κατάστασης του ζώου καθώς και για τα πολλαπλά κατάγματα στα μπροστινά και πίσω πόδια του τα οποία απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση» αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

Το κουτάβι ζητούσε βοήθεια για 3 μέρες αλλά κανείς δεν νοιάστηκε

Το θηλυκό κουτάβι μεταφέρθηκε με πυρετό στην Κτηνιατρική Κλινική «Άγιος Μόδεστος» στη Θεσσαλονίκη όπου κατά τη γενική κλινική εξέταση που διενεργήθηκε από τον κτηνίατρο Δημήτρη Αλατζά διαπιστώθηκε ότι φέρει ένα ανοικτό τραύμα (δέρμα – υποδόριου ιστού) στην περιοχή του ομφαλού και πολλαπλά κατάγματα στα μπροστινά και πίσω του πόδια.

«Η άτυχη βαριά τραυματισμένη σκυλίτσα από τη Νιγρίτα, ονομάστηκε Ζωή από τον κτηνίατρο Δημήτρη Αλατζά που την παρακολουθεί, ώστε να της φέρει γούρι μιας και Ζωή λέγανε και τη μικρή σκυλίτσα που διασώθηκε πέρσι στο Παλαιόκαστρο Σερρών από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και που είχε επίσης νοσηλευτεί από τον ίδιο κτηνίατρο στην κλινική «Άγιος Μόδεστος» στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε την Γκαμπριέλα για τη μέχρι τώρα πολύτιμη βοήθεια της καθώς και το Γιώργο που μας ενημέρωσε και φρόντισε το ζωάκι όσο ήταν στο δρόμο» επισημαίνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό σ’ έναν από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της Κτηνιατρικής Κλινικής «Άγιος Μόδεστος» (ΑΦΟΙ ΑΛΑΤΖΑ & ΣΙΑ) με την ένδειξη «Για τη Ζωή» στην Alpha Bank – IBAN: GR 380140 4870 48700 200 2005 750 ή στην Τράπεζα Πειραιώς – IBAN: GR 4301 7226 5000 5265 0779 89791.

Πηγή : toocute.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διέσωσαν, Νιγρίτας Σερρών,diesosan, nigritas serron