Αλογάκι με τρία πόδια παίρνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη σ΄αυτόν τον μεγαλόψυχο γιατρό

Η μητέρα αυτού του άτυχου μικρού πόνυ είχε χτυπήσει κατά λάθος το ποδαράκι του όταν γεννήθηκε, αλλά το χτύπημα ήταν τόσο σοβαρό που έπρεπε το μωρό να ακρωτηριαστεί. Όμως, χάρη σε αυτόν το εφευρετικό γιατρό, το μικρό πόνυ είναι σε θέση να περπατήσει ξανά με το νέο προσθετικό του πόδι.

Λίγο μετά τη γέννησή τους, τα περισσότερα μικρά πουλάρια μπορούν να σταθούν στα πόδια τους σχεδόν αμέσως. Μπορεί να παραπατάνε λίγο στην αρχή, αλλά όταν βρουν την ισορροπία τους μπορούν ακόμα και να καλπάσουν.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη για τη γλυκιά Angel

Marie, γιατί για λίγο μετά τη γέννησή της, η μητέρα της κατά λάθος πάτησε πάνω της, με αποτέλεσμα ένα από τα μπροστινά πόδια της να ακρωτηριαστεί. Από τότε, η μικρή Angel Marie περπατάει με τα τρία της πόδια.

Ευτυχώς, υπήρχε κάποιος που ήταν σε θέση να βοηθήσει αυτό το άτυχο νεαρό πουλάρι και να του δώσει μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή. Ο γιατρός Derrick Campana, σχεδίασε και κατασκεύασε ένα προσθετικό πόδι, το οποίο ήταν επίσης οικονομικό, ούτως ώστε να μπορέσει να το αγοράσει ο ιδιοκτήτης του.

Ο Campana ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας βιονικά πόδια για τους ανθρώπους, αλλά συνειδητοποίησε ότι το να βοηθάει τα ζώα ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει. Ο ίδιος σήμερα συνεργάζεται με την Animal Ortho Care στη Βιρτζίνια. Χρησιμοποίησε ανθεκτικά ιατρικά πλαστικά εξαιρετικής ποιότητας για την κατασκευή του πρόσθετου ποδιού του πόνυ.

Μπορεί να έχει βοηθήσει πολλά ζώα στη ζωή του, όμως το να βλέπει την Angel Marie να κάνει τα πρώτα της βήματα ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή γι ‘αυτόν.

“Το να βλέπω το γλυκό αυτό πόνυ να περπατάει είναι για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα,” δήλωσε ο Campana. “Ενα θαύμα.”

Ο ιδιοκτήτης της Angel Marie, Lennie Green, ήταν εξαιρετικά ευγνώμων προς τον Derrek για τη βοήθειά του, η οποία έχει φέρει πολύ μεγάλη χαρά στην οικογένειά τους.

“Τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ. Κι εκείνη όμως αγαπά τα παιδιά,” είπε ο Green. “Χωρίς το πρόσθετό της πόδι, η Angel Marie δεν θα άντεχε για πολύ…”

Ο Campana έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα στον τομέα της προσθετικής στα ζώα και έχει βοηθήσει πολλές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η προσθετική θα κόστιζε πολύ περισσότερο αν ο Green πήγαινε την Angel Marie σε έναν κτηνίατρο. Αν και ο Campana δεν είναι κτηνίατρος, ωστόσο έχει τις γνώσεις και μπορεί να βρίσκει οικονομικές εναλλακτικές λύσεις ακόμα και για τις πιο δύσκολες και δαπανηρές περιπτώσεις.

Ο Derrick πιστεύει ότι στο μέλλον η 3D εκτύπωση θα είναι ευρέως χρησιμοποιούμενη στον τομέα της προσθετικής. Μια τέτοια τεχνολογία είναι αρκετά ακριβή σήμερα, αλλά μπορεί στο μέλλον να γίνει πιο προσιτή. Ελπίζει η εξέλιξη της τεχνολογίας να βοηθήσει περισσότερο τα ζώα που έχουν ακρωτηριαστεί ή που γεννήθηκαν χωρίς άκρα.

Πηγή: diaforetiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα