40χρονος Βρετανός ερωτεύτηκε Ουκρανέζα που γνώρισε στο Ίντερνετ, της πλήρωσε 1800 ευρώ για να πετάξει και να τον δει αλλά τον κορόιδεψε

Ένας πατέρας ενός παιδιού εξαπατήθηκε από μία Ουκρανή η οποία του “έφαγε” 1.800€ αφήνοντάς τον να την περιμένει στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

Ο 40χρονος Colin Orr, άρχισε να συνομιλεί με την Olga Marchenko μετά την εγγραφή του σε έναν ιστότοπο για διαδικτυακές γνωριμίες και γρήγορα την ερωτεύτηκε.

Μέσα σε ένα μήνα η Marchenko του έκανε ερωτική εξομολόγηση και έλεγε πως σκόπευε να μείνει μαζί του στο Εδιμβούργο.

Ο άντρας είπε στην MailOnline ότι κατέβαλε 1.800€ για να μπορέσουν να πετάξουν εκείνη και η 2 ετών κόρη

της από την Ουκρανία.

Αλλά όταν πήγε με ενθουσιασμό για να την συναντήσει στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου του Εδιμβούργου, εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ, αφήνοντάς τον καταρρακωμένο.

Ο Orr ήταν τόσο ανήσυχος που την ανέφερε ακόμη και σαν εξαφανισμένο άτομο.

Ωστόσο, η αστυνομία αργότερα τον ενημέρωσε ότι ζούσε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου – και τότε συνειδητοποίησε ότι εξαπατήθηκε.

Ο 40χρονος άρχισε να μιλάει με την Marchenko μετά από τη γνωριμία τους στην ιστοσελίδα Interpals.

Μιλώντας στο MailOnline, είπε: “Προσπάθησα να κάνω ό,τι κάνουν όλοι οι άνθρωποι, δεν είχα κάνει ξανά γνωριμία από το διαδίκτυο, αλλά σκέφτηκα να δοκιμάσω το Interpals.”

“Η Olga ήταν το πρώτο άτομο που γνώρισα. Με ρώτησε αν ήθελα να ανταλλάξουμε email ώστε να μπορούμε να γράφουμε ο ένας στον άλλο, εγώ δέχτηκα, κι έτσι ξεκίνησε η όλη ιστορία. Ξεκινήσαμε να γράφουμε καθημερινά.”

“Ξεκινήσαμε να ανταλλάσσουμε φωτογραφίες και μέχρι αυτό το σημείο ήταν όλα όμορφα. Μου είπε ότι ήταν μόνη και πως έμενε στο Λούγκανσκ.”

“Στην αρχή δεν έδωσα και πολλή σημασία, αλλά μετά γινόταν όλο και πιο σοβαρό… μου έλεγε «σ’αγαπώ» και αργότερα μου είπε ότι ήθελε να έρθει να με βρει στη Σκωτία, αλλά δεν είχε κάνει μέχρι τότε καμία αναφορά στα χρήματα.”

“Μου είπε τότε ότι έπρεπε να μαζέψει χρήματα για να εκδώσει διαβατήριο για εκείνη και την κόρη της, που ήταν δύο ετών. Είπε ότι θα χρειάζονταν έξι μήνες, αλλά αν ήθελε να το πάρει γρηγορότερα, θα κόστιζε περισσότερα χρήματα, γύρω στα 300€. Μου ζήτησε βοήθεια και από τότε έμπλεξα.”

“Πήρε τα διαβατήρια για την ίδια και την κόρη της. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.”

“Ήταν ωραίο που στέλναμε μηνύματα κάθε μέρα. Μιλούσαμε, επίσης, και στο τηλέφωνο. Όλα φαίνονταν ιδανικά.”

“Τελικά αποφασίσαμε να συναντηθούμε την 1η Ιουλίου στο Εδιμβούργο.”

“Για να τις αναγνωρίσω, η Olga μου είχε στείλει ένα μήνυμα που έλεγε ότι θα φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι και η κόρη της θα φορούσε ένα κόκκινο καπέλο. Όλα φαίνονταν αληθινά, ήταν τόσο πιστευτά.”

Αλλά η Olga δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο άντρας την ανέφερε στην αστυνομία, ανησυχούσε γι’ αυτήν καθώς προέρχεται από ένα επικίνδυνο μέρος του κόσμου.

Είπε: “Ίσως να ήμουν αφελής, αλλά αισθάνθηκα σαν να είχα σχέση και ότι απλά άρπαξα μια ευκαιρία.”

“Είναι σίγουρα αυτή που δηλώνει ότι είναι επειδή έχει πάρει τα χρήματα μέσω της Western Union και η συναλλαγή έγινε από το Λούγκανσκ από μια Olga Marchenko. Είπε ότι εργαζόταν σε ένα νηπιαγωγείο και όποτε την καλούσα άκουγα τα παιδιά στο βάθος.”

“Η αστυνομία είπε ότι τα διαβατήριά τους ήταν πραγματικά, οπότε δεν ήταν όλα ψέμματα. Απλά δεν θέλω να κάνει τώρα το ίδιο πράγμα και σε κάποιον άλλο.”

Εκτός από τις κατηγορίες που έχει ασκήσει εναντίον της, έχει δημοσιοποιήσει την ιστορία του για να μην πέσουν κι άλλοι στην ίδια παγίδα.

Όμως ακόμα δεν καταλαβαίνει γιατί τον εξαπάτησε.

“Γιατί εμένα; Γιατί να μην πάει με κάποιον πλούσιο; Είμαι ένας απλός εργαζόμενος και το ήξερε αυτό.”

“Ήξερε για το πόσο σκληρά δούλευα και ότι πούλησα την κιθάρα και το φορητό μου υπολογιστή όταν χρειάζονταν χρήματα. Τώρα παλεύω να τα βγάλω πέρα.”

“Ήταν δέσμευση από την πλευρά της, δεδομένου ότι, ουσιαστικά, πέρασε έξι μήνες γράφοντας μηνύματα κάθε μέρα και συνομιλώντας με τηλεφωνικές κλήσεις. Έχω πέσει θύμα απάτης. Αυτό που έκανε μου στοίχισε.”

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: “Το θέμα αναφέρθηκε στην αστυνομία του Εδιμβούργου την Πέμπτη 6 Ιουλίου. Οι αξιωματικοί διεξήγαγαν έρευνες και διαπιστώθηκε γρήγορα ότι η γυναίκα ζούσε έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο.”

“Οι υπάλληλοι εξήγησαν τι συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις στον καταγγέλλοντα και του δόθηκαν οι κατάλληλες συμβουλές.”

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα