37 διάσημοι Έλληνες που «έφυγαν» από την καταραμένη αρρώστια [photos] Με την 22 Σοκαριστήκαμε…Ποτέ ΔΕΝ το καταλάβαμε!

Γνωστoί Έλληνες, που έδωσαν τη μάχη τους με τον καρκίνο και δεν νίκησαν! Κάποιοι έφυγαν απρόσμενα και άλλοι έδωσαν σκληρό αγώνα με την ασθένεια που δεν γνωρίζει χρήματα και δόξα.

Θύμα της «κακής αρρώστιας» και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, που επέλεξε να την αντιμετωπίσει διαφορετικά. Τον τελευταίο καιρό είχε δηλώσει δημόσια πως θα έκανε και ο ίδιος ευθανασία, προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος και μάλιστα σκόπευε να πάει στη Ζυρίχη της Ελβετίας για «υποβοηθούμενη αυτοκτονία».Τελικά, επέλεξε τη λύση

της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας», στο σπίτι του στο Γέρακα.

Πιο πρόσφατη περίπτωση, ο 66χρονος ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου – ο «Ταξίαρχος Θεοχάρης»- έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του και τα παιδιά του.

Ιδού 35 γνωστοί Έλληνες που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να παλέψουν με την ασθένεια της εποχής μας και δεν τα κατάφεραν, αλλά έμειναν ζωντανοί και αλώβητοι – με το έργο και την προσωπικότητά τους – στη μνήμη όλων μας.

Γιώργος Βασιλείου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του και τα παιδιά του.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μετά από δυο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από καρκίνο.

Τζένη Καρέζη

Η όμορφη ηθοποιός Τζένη Καρέζη πέθανε στα 60 της, στις 27 Ιουλίου 1992, μετά από τετραετή μάχη με δύσκολη μορφή καρκίνου. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Ο πρώην σύζυγός της Ζάχος Χατζηφωτίου είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ότι η Καρέζη είχε έναν καρκίνο στο περιθώριο της μήτρας

Έλενα Ναθαναήλ

Το «μοντέλο» του ελληνικού σινεμά, Έλενα Ναθαναήλ, έφυγε χτυπημένη από τον καρκίνο στους πνεύμονες – κάνοντας το σενάριο της ταινίας «Εκείνο το καλοκαίρι» εφιαλτική πραγματικότητα – έσβησε τον Μάρτιο του 2008 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Metropolitan». Η ίδια συνήθιζε να λέει: «Οταν φύγω από τη ζωή, δεν θέλω να με θυμούνται».

Αλέκος Αλεξανδράκης

Ο ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης πέθανε στις 8 Νοεμβρίου του 2005, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Μελίνα Μερκούρη

Στη δεύτερη θητεία της στο υπουργείο πολιτισμού δίνει μεγάλη σημασία στην εισαγωγή του πολιτισμού και της θεατρικής αγωγής στα σχολεία, αλλά καταβεβλημένη από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 6 Μαρτίου του 1994. Η σορός της έφτασε στην Ελλάδα στις 8 Μαρτίου του 1994 και τέθηκε σε διήμερο λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Νίκος Παπάζογλου

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός Νίκος Παπάζογλου πέθανε σε ηλικία 63 ετών τον Απρίλιο του 2011 μετά την άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Έκανε πολλές χημειοθεραπείες, αλλά τελικά δεν άντεξε.

Νίκος Ξυλούρης

Στην ακμή της καριέρας του, ο Κρητίκαρος Νίκος Ξυλούρης εμφάνισε καρκίνο – συγκεκριμένα όγκο στους πνεύμονες με μετάσταση στον εγκέφαλο. Μετά από μεγάλο αγώνα, πολλαπλές εγχειρήσεις και αρκετή ταλαιπωρία έχασε τη μάχη στο Αντικαρκινικό Πειραιώς στις 8 Φεβρουαρίου 1980, σε ηλικία μόλις 43 χρονών.

Σάκης Μπουλάς

Ο Σάκης Μπουλάς έβαζε την υγεία του σε δεύτερη μοίρα. Σε πρώτη είχε πάντα τη δουλειά και αφοσιωμένος όπως ήταν σε αυτήν ξεχνούσε τις αυστηρές συστάσεις των γιατρών. Έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2014, σε ηλικία 60 ετών, από μεταστατικό καρκίνο.

Αντώνης Βαρδής

Η μάχη του Αντώνη Βαρδή με τον καρκίνο μετρούσε πολλά χρόνια, καθώς για πρώτη φορά η ασθένεια τού εκδηλώθηκε σε ηλικία 42 χρόνων. Έφυγε από τη ζωή μετά από δίμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο Υγεία, στις 2 Σεπτεμβρίου 2014.

Τόνυ Άντονυ

Ο Τόνυ Άντονυ απεβίωσε στις 13 Δεκεμβρίου 2014, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Κώστας Τσάκωνας

Το 2015 πέθανε ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας. Ηταν 72 χρονών και υπέκυψε στη μάχη που έδινε για μια πενταετία με τον καρκίνο στην ουροδόχο κύστη.

Γιώργος Τσιτσόπουλος

Ο ηθοποιός Γιώργος Τσιτσόπουλος πέθανε νικημένος από τον καρκίνο το 2006 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών σε ηλικία 77 ετών.

Στέλιος Καζαντζίδης

Ο Στέλιος Καζαντζίδης έφυγε από τη ζωή στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και μεγάλη ταλαιπωρία από την ασθένεια που χτύπησε τον εγκέφαλό του.

Μέμα Σταθοπούλου

Η όμορφη ηθοποιός Μέμα Σταθοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτωβρίου του 1999 μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο.

Μαλβίνα Κάραλη

Η αγαπημένη Μαλβίνα Κάραλη πέθανε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Έλλη Λαμπέτη

Το 1969 η Ελλη Λαμπέτη αρρώστησε με καρκίνο του μαστού, μια αρρώστια που της στέρησε τις αγαπημένες της αδερφές. Ο καρκίνος έκανε την επανεμφάνισή του μετά από 11 χρόνια, το 1980. Οι μεταστάσεις ήταν συνεχείς. Οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε έπληξαν τις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα σταδιακά να χάσει και τη φωνή της. Αφησε την τελευταία της πνοή στις 3 Σεπτεμβρίου του 1983 στις 7.30′ το πρωί στο νοσοκομείο Mount Sinai των ΗΠΑ, όπου είχε μεταβεί λίγες εβδομάδες πριν.

Γεωργία Αποστόλου

Με τη γλύκα της νιότης να τη συνοδεύει και νικημένη από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή η 43χρονη ηθοποιός, Γεωργία Αποστόλου.

Θάνος Ανεστόπουλος

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα) έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο στα οστά. Είχε μία κόρη και έναν γιο από τον τρίτο του γάμο.

Δημήτρης Μενούνος

Ο Δημήτρης Μενούνος πάλεψε με την ασθένεια μια διετία.

Βίκυ Μοσχολιού

Η σπουδαία λαϊκή φωνή της Βίκυς Μοσχολιού σίγησε σε ηλικία 62 ετών στο νοσοκομείο “Υγεία”, μετά από έναν σκληρό αγώνα που έδωσε η τραγουδίστρια επί δύο χρόνια με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Ρίτα Σακελλαρίου

Η Ρίτα Σακελλαρίου τον Αύγουστο του 1998 στο νοσοκομείο “Υγεία” ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. Έφυγε από τη ζωή στις 6 Αυγούστου του 1999. Είχε καρκίνο στον πνεύμονα. Έναν χρόνο ζωής τής είχαν δώσει οι γιατροί, έναν χρόνο έζησε. Είχε προλάβει να κάνει μετάσταση στα κόκαλα.

Φρέντυ Γερμανός

Ο Φρέντυ Γερμανός κατέληξε στα 65 του χρόνια, την Παρασκευή 21 Μαΐου 1999, νικημένος σε μικρό χρονικό διάστημα από γενικευμένη κακοήθη νεοπλασία.

Νατάσα Μανίσαλη

Μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου, στις 5/2/16 η ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη έχασε την «μάχη» με την ασθένεια, σε ηλικία 55 ετών.

Νίκος Κούρκουλος

Το 2001 ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο στο ρινοφάρυγγα. Παρά τα προβλήματα υγείας, συνέχιζε να αγωνίζεται για το Εθνικό Θέατρο. Απεβίωσε στις 30 Ιανουαρίου 2007 και κηδεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2007 στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Γιώργος Μούτσιος

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος σε ηλικία 80 ετών μετά από μακρόχρονη «μάχη» με τον καρκίνο του προστάτη.

Κώστας Καρράς

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Καρράς χρόνια πάλευε με τον καρκίνο. Από το 2006 είχε δώσει πολλές μάχες, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή το 2012, στα 76 του χρόνια, χτυπημένος από καρκίνο στον προστάτη.

Νίκος Απέργης

Ο ηθοποιός Νίκος Απέργης έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ντάνος Λυγίζος

Τα χριστούγεννα του 2015 έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος. Ο Ντάνος πάλεψε πολύ σε πνευμονολογική κλινική αλλά η επιθετικότητα του καρκίνου ήταν τόσο μεγάλη που δεν κατάφερε να νικήσει.

Ντέμης Ρούσσος

Τον Ιανουάριο του 2015 έφυγε από τη ζωή μόλις στα 69 του χρόνια, ξημερώματα Κυριακής, ο Ντέμης Ρούσσος. Λέγεται ότι έπασχε από καρκίνο.

Κωνσταντίνα Σαββίδου

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Κωνσταντίνα Σαββίδου, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την ασθένεια.

Πέτρος Κωλέτης

Ο Πέτρος Κωλέτης, έφυγε νικημένος από τον καρκίνο το Νοέμβριο του 2015. Έδωσε μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα, που τελικά έκανε μετάσταση στο συκώτι.

Αλέξανδρος Βέλλιος

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλλιος κατέφυγε στη λύση της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας», στο σπίτι του στο Γέρακα, προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος.

Γιάννης Βόγλης

Ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης έφυγε στις 20 Απριλίου 2016 από την ζωή σε ηλικία 79 ετών. Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Είχε καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μπάμπης Αλατζάς

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο γνωστός ηθοποιός Μπάμπης Αλατζάς. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο και τελικά δεν τα κατάφερε. Πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών.

Πολυχρόνης Έξαρχος

Ο Πολυχρόνης Έξαρχος πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου 1984 σε ηλικία 52 χρόνων, μόνος του, μέσα σ’ ένα νοσοκομείο και η κηδεία του έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο. Στη δεκαετία του ’80 ασθένησε από καρκίνο και ενώ πήγε στο Λονδίνο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, δεν τα κατάφερε. Ακόμα και το διάστημα που η κατάσταση του επιβαρυνόταν και το καταλάβαινε το τέλος, τις ώρες που ο πόνος ήταν σε ύφεση ο Χρόνης δεν έχανε το χιούμορ του και αστειευόταν συνέχεια με τις νοσοκόμες. Ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό του από καρκίνο των οστών, δεν άντεξε και η μητέρα του και έφυγε από τη ζωή.

Πηγή: Life.gr

Keywords
αρρωστια, νικος παπαζογλου, γιώργος μούτσιος, κωστας καρρας, νικος απεργης, λύση, μνήμη, αθηνα, καλοκαιρι, metropolitan, σχολεια, ελλαδα, ελλη, ηπα, μαΐου, θεατρο, Χριστούγεννα, ιπποκράτειο, μυτιληνη, κηδεία, life, γερμανος, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, απεργια 26 σεπτεμβριου, εκλογες ηπα, απεργια 8 νοεμβριου, τελος του κοσμου, βουγιουκλακη, γιώργος μούτσιος, ριτα σακελλαριου, νικος ξυλουρης, κεντρο αθηνων, δυνατα, ιατρικο κεντρο, πνευμονες, μνήμη, ιπποκράτειο, ακμη, γλυκα, δουλεια, εθνικο θεατρο, ζυριχη, ηθοποιος, ηπα, θητεια, ιατρικο κεντρο αθηνων, ιπποκρατειο νοσοκομειο, λονδινο, μητερα, ξυλουρης, πειραιως, σινεμα, υγεια, υπουργειο πολιτισμου, υφεση, αλικη βουγιουκλακη, εβδομαδες, βογλης, γειτονια, γεωργια, γιατροι, διαστημα, δυστυχως, δοξα, δωσει, διημερο, εγινε, ελενα, ελλη, εμειναν, ετων, εφυγε, ζωη, ζωγραφου, ζωης, κηδεία, ιδια, ηλικια, καζαντζιδης, καρκινος, κυστη, λύση, μαΐου, μηνες, μοιρα, μικρο, μορφη, μοσχολιου, ναθαναηλ, νεκροταφειο ζωγραφου, νοσοκομειο υγεια, ξημερωματα, παντα, ομορφη, οστα, παπαζογλου, παιδια, πεθανε, πνοη, προβληματα, πρωι, σακης μπουλας, σεναριο, συγκεκριμενα, συκωτι, συνεχεια, σορος, σπιτι, ταλαιπωρια, τζενη καρεζη, τραγουδιστρια, φωνη, φορα, χιουμορ, ωρες, δημητρης, εξαρχος, εγχειρησεις, εθνικο, ιατρικο, υπουργειο, κωνσταντινα, κωστας, κυριακη, life, νεκροταφειο, νοσοκομειο, ογκο, θανος, θελω να, υγειας, ζαχος
Τυχαία Θέματα