3 εύκολοι τρόποι για να βάψετε τα μαλλιά σας με τρόπο φυσικό

Είναι πολύ ωραίο όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και βλέπουμε τα μαλλιά μας λαμπερά και υγιή. Ωστόσο, στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε την ιδανική εμφάνιση, χρησιμοποιούμε κάποιες θεραπείες που μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ευτυχώς, το καλοκαίρι μας δίνει την ευκαιρία να αφήσουμε τα μαλλιά μας να ξεκουραστούν και να τα περιποιηθούμε με φυσικούς τρόπους.

Δείτε παρακάτω 3 εύκολους τρόπους για να βάψετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο.

© Depositphotos

Οι γυναίκες που έχουν καστανά μαλλιά μπορούν να κάνουν τα μαλλιά τους να λάμψουν με ένα μείγμα φασκόμηλου και δεντρολίβανου.

Θα χρειαστείτε:

Φασκόμηλο (αποξηραμένο): 4-6 κουταλιές της σούπαςΔεντρολίβανο: 1-2 κουταλιές της σούπας

Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία βαφής:

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε βραστό νερό. Διατηρήστε το βρασμό σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά. Αφήστε το μείγμα για μια ώρα να ηρεμήσει. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πολλές φορές με αυτό το μείγμα. Επίσης, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι και να ψεκάζετε τα μαλλιά σας με αυτό. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρώματα:

Για ένα πιο έντονο χρώμα, προσθέστε μαύρο τσάι. Για ένα ιριδίζον αποτέλεσμα, αντικαταστήστε το δεντρολίβανο με χαμομήλι. Οι καφέ αποχρώσεις θέλουν ένα μείγμα με φύλλα από δέντρο λάιμ, ενώ οι πιο σκούρες καφέ αποχρώσεις μπορούν να επιτευχθούν με τσόφλια από καρύδια.

Πρόσθετη συμβουλή: Με τους φυσικούς τρόπους, τα μαλλιά μπορούν να αλλάξουν 1-2 τόνους.

© Depositphotos

Ο καφές μπορεί να δώσει στις όμορφες σκούρες μπούκλες μια ωραία σοκολατί απόχρωση, ενώ η καφεΐνη και τα άλλα χρήσιμα μέταλλα θα κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και λαμπερά.

Θα χρειαστείτε:

Αλεσμένο καφέ: 2-3 κουταλιές της σούπαςΜαλακτικό που δεν ξεβγάζεται: 5-8 γραμμάρια

Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία βαφής:

Φτιάξτε ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ και βάλτε το στο ψυγείο. Αναμίξτε το μαλακτικό με τον αλεσμένο καφέ και προσθέστε τον κρύο καφέ από το ψυγείο. Εφαρμόστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το για μία ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Χρώματα:

Η διάρκεια της διαδικασίας βαφής επηρεάζει την ένταση του χρώματος. Για να πετύχετε μαγευτικές μπορντό αποχρώσεις, προσθέστε κακάο ή βατόμουρα.

Πρόσθετη συμβουλή: Για να βελτιώσετε τη δομή των μαλλιών σας, βουρτσίστε τα μαλλιά σας σε καθαρό αέρα για 5 λεπτά κάθε μέρα. Για να δώσετε πυκνότητα στα μαλλιά, χρησιμοποιήστε καστορέλαιο.

© Depositphotos

Για να διατηρήσετε τα όμορφα ξανθά μαλλιά σας, δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τεχνητές βαφές. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να κάνετε τα ξανθά μαλλιά σας να λάμψουν.

Θα χρειαστείτε:

Άνθη χαμομηλιού: 2-4 κουταλιές της σούπαςΜέλι: 3 κουταλιές της σούπας1 λεμόνι

Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία βαφής:

Βάλτε τα άνθη χαμομηλιού σε βραστό νερό για μισή ώρα. Προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε κατά μήκος των μαλλιών. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε την για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και μαλακτικό.

Χρώματα:

Αν θέλετε να ανοίξετε τα μαλλιά σας όσο περισσότερο γίνεται, προσθέστε κανέλα και τζίντζερ

Πρόσθετη συμβουλή:

Οι φυσικές βαφές μπορεί να κάνουν τα μαλλιά ξηρά. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση αλόης, ελαίου καρύδας ή ελαιόλαδου.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα