23χρονη γυναίκα δημοσίευσε αυτή τη σοκαριστική φωτογραφία στο διαδίκτυο για να περάσει ένα δυνατό μήνυμα

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αρνούνται την ύπαρξη φυλετικής βίας και αμφισβητούν τους φεμινιστικούς αγώνες. Αλλά οι σοκαριστικές ιστορίες σαν την παρακάτω δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κοινωνία μας έχει πρόβλημα και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας.

Η Valentina Henriquez είναι μια 23χρονη φοιτήτρια από την Χιλή. Μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με γυναίκες της ηλικίας της. Αλλά όλα στην ζωή της πήγαιναν καλά, ή έτσι φαινόταν. Από μέσα ήταν όλα διαφορετικά.

Η Valentina είχε σχέση με τον Camilo Castaldi, έναν 39χρονο, γνωστό στον μουσικό κόσμο ως Tea Time

και τραγουδιστή του διάσημου χιλιανού συγκροτήματος “Los Tetas”. Απ’έξω όλα έμοιαζαν παραμυθένια και η κοπέλα του ήταν γνωστή σε όλη την Χιλή. Αλλά η πραγματικότητα ήταν φρικτή.

Μερικές εβδομάδες πριν, η Valentina σταμάτησε να κρύβεται. Αποφάσισε ότι δεν θα υπέφερε πια σιωπηλά, ότι θα έβρισκε το θάρρος να πει σε όλο τον κόσμο την φρίκη που ζούσε. Κουρασμένη από την κατάσταση της, δημοσίευσε ένα εκτενές ανοιχτό γράμμα στο Facebook, περιγράφοντας με λεπτομέρεια πώς την κακομεταχειριζόταν ο Castaldi. Μελανιές, αιμορραγίες, πληγές… κατέγραψε τα πάντα και πρόσθεσε φωτογραφίες, δείχνοντας στον κόσμο τον βίαιο χαρακτήρα του συντρόφου της.

Στο γράμμα αποκάλυψε ότι ο φίλος της την χτυπούσε επανειλημμένα σε ξεσπάσματα θυμού, τα οποία συνέβαιναν μία με δύο φορές τη βδομάδα. Άρχισαν να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά και εκείνος έγινε πιο βίαιος. Η Valentina δεν έλεγε σε κανέναν τι περνούσε, γιατί ήθελε να βοηθήσει τον Castaldi με τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Υπέμεινε όσο μπορούσε, αλλά δεν το άντεχε πια και έκανε αναφορά στην αστυνομία.

«Είχε λαχανιάσει, γιατί ήταν εξαντλημένος από το ξύλο που μου είχε δώσει. Ήμουν τόσο κουρασμένη, που κάθισα στο κρεβάτι χωρίς να μιλάω κι εκείνος συνέχισε να φωνάζει αισχρότητες και ασυναρτησίες για δύο ώρες. Το μόνο που ήθελα ήταν να κοιμηθώ», λέει στο γράμμα.

Η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει πολλά για την Valentina. Μετά το παράπονο, ο Castaldi κατηγορήθηκε για πρόκληση μικροτραυματισμών από την χρήση ενδοοικογενειακής βίας, αφού δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να την πλησιάσει πια, αλλά πολλοί δεν θεωρούν ότι αυτή η τιμωρία αρκεί γι’αυτά που πέρασε η Valentina.

Το γράμμα που έγραψε η Valentina μετά την επίσκεψη στην αστυνομία έχει κοινοποιηθεί πάνω από 202.000 φορές. Η ιστορία της κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και τράβηξε την προσοχή πολλών ανθρώπων. Πολλές γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Χιλής για να δείξουν την υποστήριξη τους με μότο τους την φράση «Σε πιστεύουμε».

Από την άλλη, μετά από αντιδράσεις για το γράμμα της Valentina, o Castaldi υπερασπίστηκε τον εαυτό του στα κοινωνικά δίκτυα. Κατηγορεί την Valentina και λέει ότι έχει ψυχολογικές διαταραχές και ότι τα ξεσπάσματα τα προκάλεσε η ίδια. Κάποιοι πιστεύουν τον Castaldi και αμφισβητούν τις αποκαλύψεις της Valentina.

Αλλά εκείνη δεν φοβάται πια. Αποφάσισε να υψώσει την φωνή της για να ακούσει ο κόσμος τι συνέβη. Πλέον αναρρώνει από τα τραύματα και αρχίζει να χαμογελά ξανά.

Το γράμμα της Valentina (στα ισπανικά):

Είναι μια θλιβερή ιστορία, αλλά το χειρότερο είναι ότι είναι αληθινή. Φέτος έχουν δολοφονηθεί 38 γυναίκες από άντρες στην Χιλή. Οι γυναίκες πεθαίνουν, ενώ η κοινωνία τις αμφισβητεί όταν προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Οι γυναίκες πρέπει να δείξουν τι συμβαίνει και να απαιτήσουν να σταματήσει. Σε πιστεύουμε, Valentina, κι εσένα και όλες τις γυναίκες που υποφέρουν παρόμοιες καταστάσεις.

Πηγή : fanpage.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα