Ζάνις Πέινερς: Δεν ξεχνάω τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης, μακάρι να επιστρέψω

Ο Ζάνις Πέινερς αγωνίζεται στην Λιετκαμπέλις και στην Λιθουανία, αλλά με δηλώσεις του δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ!

Όλα τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ μόνο στο PAOK FC Official Store

Τι είπε για το ντέρμπι, για τη δική του εικόνα φέτος αλλά και για την εθνική Λετονίας και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον "Libero 107,4" για

το αυριανό ντέρμπι: «Από πλευράς ατμόσφαιρας, ήταν τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι ανάλογο με αυτό που έζησα και στις δύο έδρες. Είδα και το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου φέτος, που είχε και αυτό εξαιρετική ατμόσφαιρα. Θυμάμαι και τα περσινά. Είναι κάτι απίθανο, που δε συμβαίνει πουθενά αλλού. Είναι κάτι ξεχωριστό όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Η αντιπαλότητα και η σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού, είναι μεγαλύτερα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Πέρσι που είχαμε κερδίσει ήταν όλοι χαρούμενοι, μας έλεγαν μπράβο στο δρόμο, ήταν σαν να είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα».

Ο Πέινερς έχει εικόνα και από τον φετινό ΠΑΟΚ, παρότι μακριά και με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Λιετκαμπέλις. «Μιλάω με τον Λίνο (σ.σ. Χρυσικόπουλο), τον Τσόχλα, έχουμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και κάποιους φίλους που έκανα στην Θεσσαλονίκη. Ξέρω τι συμβαίνει, έχω δει κάποιους αγώνες. Έχω δει τα παιχνίδια με την Λούντβισμπουργκ και με τον Προμηθέα. Δεν ξεκίνησαν καλά αλλά θα βρουν το δρόμο τους. Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση για αλλαγές και μεγαλύτερο rotation και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει τη χρονιά που θέλει».

Ο Λετονός, μετά από ερώτηση που δέχτηκε δεν έκρυψε την επιθυμία του να γυρίσει κάποια στιγμή στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. «Σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη κι ελπίζω επίσης, στον ΠΑΟΚ! Μου άρεσε πολύ αυτή η χρονιά. Η ζωή και ο καιρός στην Θεσσαλονίκη ήταν καταπληκτικά. Ήταν το καλύτερο μέρος. Λείπει και στην κοπέλα μου η Ελλάδα. Ελπίζω να έρθω το καλοκαίρι να δω φίλους και να επισκεφτώ την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος οργανισμός. Έφυγα σα φίλος, έχω μιλήσει με τον Τέλη (σ.σ. Ζουρνατσίδη) και με τους προπονητές. Ελπίζω να επιστρέψω».

Τέλος, ο Πέινερς μίλησε και για την εμπειρία που είχε με την εθνική ομάδα της Λετονίας στο Eurobasket αλλά και για τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος έχει «τρελάνει» το ΝΒΑ με το φετινό του ξεκίνημα στους Νιου Γιορκ Νικς. «Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. Παίξαμε καλά, θέλαμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά χάσαμε για λίγο από την Σλοβενία που πήρε το χρυσό μετά. Με λίγο μεγαλύτερη τύχη ίσως μπορούσαμε να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι. Ο Πορζίνγκις είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, όχι μόνο προικισμένος εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Κάθε μέρα, ερχόταν μία ώρα πριν την προπόνηση! Δεν παραπονέθηκε ποτέ. Δε μιλάει ποτέ πολύ, παίζει και κάνει τη δουλειά του. Κάνει την πλάκα του με τους συμπαίκτες μέσα στα αποδυτήρια, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Για αυτό και είναι ένας superstar του ΝΒΑ και πιστεύω θα τα πάει ακόμα καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα