Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Καμένα Βούρλα -Έκαιγε πευκοδάσος, απείλησε σπίτια

H πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Καμένα Βούρλα τέθηκε υπό έλεγχο. Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 7 πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία, τον 'Άγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη, όπως επίσης και μηχανήματα

της περιφέρειας και του δήμου.

Ήδη αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει περιοριστεί και το μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο και είναι θέμα χρόνου πλέον να υπάρξει πλήρης κατάσβεση καθώς δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε σπίτια παρά το γεγονός ότι η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά τους.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε πάνω από την Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών, κοντά στα σπίτια και έκαιγε πευκοδάσος πριν την Καρυά Καμένων Βούρλων. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και η φωτιά έκαιγε σε τρεις διαφορετικές εστίες.

Οι φλόγες ξεπήδησαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ κατέκαψαν κολώνες της ΔΕΗ με μετασχηματιστές προκαλώντας εκρήξεις.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα και κάλυψε κομμάτι του βουνού με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα