ΥΠΕΞ: Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια

«Όταν χάνεις το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δυστυχώς κοιτάζεις στο εσωτερικό σου και βλέπεις γείτονες. Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, στην σκληρή ανακοίνωση της Τουρκίας για το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας νωρίτερα κατηγόρησε τη χώρα μας για αντιδημοκρατική και οπισθοδρομική συμπεριφορά. «Καλούμε την Ελλάδα να είναι μία σύγχρονη και δημοκρατική

χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες» τονίζει η Άγκυρα.

Κατήγγειλε, μάλιστα, καταπάτηση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη – την οποία αποκαλεί «Τουρκική Μουσουλμανική μειονότητα».

«Οι ιστορικές επιδόσεις της Ελλάδας στο πεδίο της θρησκευτικής ελευθερίας, που συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη δικαιώματα είναι γνωστές» αναφέρει με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για την κατασκευή ή τη λειτουργία τζαμιού στην Αθήνα ακόμα και κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου, ενώ βάζει στο κάδρο και την Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως οι ελληνικές Αρχές κάθε χρόνο απορρίπτουν τα αιτήματα των μουφτήδων για προσευχή σε ιστορικό τζαμί της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα