Υεμένη: Τουλάχιστον είκοσι άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός καταυλισμού εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της εμπόλεμης Υεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, αλλά και με αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η επίθεση έγινε το απόγευμα της Τρίτης και έπληξε δύο καλύβες, όπου είχαν βρει στέγη πολίτες εκτοπισμένοι από τον πόλεμο στην περιοχή Μάουζα,

Σύμφωνα

με τον πρώτο απολογισμός της Ύπατης Αρμοστείας, «τουλάχιστον 20» άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, «ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά», ενώ «η πλειονότητα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανήκε στην ίδια οικογένεια». Τουλάχιστον επτά γυναίκες και παιδιά ήταν ανάμεσα στα θύματα, όπως δηλώνουνα αυτόπτες μάρτυρες, κατά τους οποίους υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η UNHCR εξέφρασε «σοκ και βαθιά θλίψη» για την επιδρομή αυτή, η οποία έπληξε οικογένειες που κατάγονται από τη Μόχα, ένα λιμάνι που απέσπασαν πέρυσι οι κυβερνητικές δυνάμεις που δρουν με την υποστήριξη μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας από τα χέρια των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, ο Μοχάμεντ Άσκαρ κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα για το «ατυχές συμβάν» αυτό, ενώ ένας εκπρόσωπος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Άμπντουλ Σαλάμ, καταδίκασε ένα «τερατώδες έγκλημα» από μέρους της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ.

(φωτογραφία αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα