Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων στον δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά προσκαλεί τους φίλους της μουσικής και του θεάτρου στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων της Πολίχνης, για ένα Ταξίδι στη Μεσόγειο, στον πολιτισμό, την τοπική ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, το χθες, το σήμερα, το αύριο…

Το Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 8, Σάββατο 9, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, με ώρα έναρξης τις 20.30.

Φιλοξενούνται:

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα
συνθέτης & σολίστ του ακορντεόν ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ στο «Last Tango by Zoe»ο μαέστρος ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ που πέρυσι είχε συνθέσει ένα μοναδικό μουσικό ψηφιδωτό στον ίδιο χώρο και φέτος συνοδεύεται από το φωνητικό σύνολο "εν χορώ", τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς και το jazz quintet των "Thessalonians"ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ, ένας κιθαρίστας με διεθνή ακτινοβολίαη θεατρική ομάδα PUSH YOUR ART COMPANY, ένας πυρήνας νέων καλλιτεχνών και παραγωγών με την παράσταση «Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ

Η ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ παρουσιάζει το «Last Tango by Zoe» με Αγάπη, Πάθος & κόκκινο της φωτιάς…

Η Ελληνίδα συνθέτιδα, σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια, γνωστή ως «Zoe», είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα. Η ίδια λέει ότι:

’Η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο αισθήσεις…’’

Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες.

Mε τη συμπλήρωση 10ετούς διεθνούς προσωπικής καριέρας, η συνθέτης & βιρτουόζος του ακορντεόν, μας παρουσιάζει μια παράσταση υψηλής αισθητικής, πλημμυρισμένη από τη σαγήνη των μουσικών της Μεσογείου και του Tango, πλαισιωμένη από εξαιρετικούς μουσικούς.

Συμμετέχουν στο τραγούδι Στάθης Γκαντζούρας, Τραϊάνα Αθανασιάδου, συνοδεύουν με τον ήχο των οργάνων τους οι μουσικοί Στέλιος Γενεράλης – Κρουστά, Δημήτρης Καζάνης – Βιολί, Γιάννης Ταυλάς – Κιθάρα και χορευτές του Sport and Dance με το πάθος τους για το χορό του τάνγκo.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ - ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία. Έχει αποσπάσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με

συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τα Μ.Μ.Ε. Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η συμμετοχή του ως σολίστ, διδάσκων και μέλος επιτροπής στο σημαντικότερο παγκόσμιο συνέδριο και διαγωνισμό κλασσικής κιθάρας, στο Guitar Foundation of America.

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου δημιουργεί ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ανακαλώντας μεσογειακούς

μύθους και αναμειγνύοντάς τους με τους ρυθμούς και τις μελωδίες της παραδοσιακής μουσικής.

Ο Κωστής Παπάζογλου με τους τραγουδιστές από το φωνητικό σύνολο «εν χορώ», τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς και το jazz quintet των «Thessalonians» παρουσιάζει τραγούδια και μουσικές της Μεσογείου και γύρω από αυτήν.

Με θέμα/τίτλο το αφροαμερικάνικο gospel τραγούδι "When Israel was in Egypt land" που αναφέρεται στην Ιστορία του Φαραώ της Παλαιάς Διαθήκης και πολύ τζάζ διάθεση, τα παραπάνω μουσικά σύνολα μας ταξιδεύουν σε πολλές χώρες και με τραγούδια της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, του Ισραήλ και άλλων χωρών δημιουργούν ένα καινούργιο πρόγραμμα με πολλές μουσικές μετακινήσεις.

Παίζουν οι μουσικοί: Σάκης Ζαχαριάδης - κιθάρα Oleg Chaly, πιάνο / Τραϊανός Αλμπανούδης – μπάσο / Αλέκος

Σπανίδης – ντράμς / Κωστής Παπάζογλου - τραγούδι, φλάουτο.

Συμμετέχουν οι σολίστ Αγγελική Καθαρίου, μεσόφωνος και Αλκαίος Παπαναγής, τενόρος

Διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου.

Στο πρόγραμμα θα ακουστούν

Δύο νέγρικα παραδοσιακά τραγούδια: When Israel was in Egypt land, Deep river

Δύο μέρη από το "Αξιον εστί" των Μίκη Θεοδωράκη, Οδυσσέα Ελύτη: Ναοί στο σχήμα τ' ουρανού, Με το λύχνο του άστρου

Κ.Παπάζογλου : And the Glory of His coming

Naomi Shemer : Yerusalayim shel zahav

Weiss-Douglas : What a wonderful world

A.L.Weber : I don't know how I love him

Sevret Garden : You raise me up

Τέσσερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι: Μια πόλη μαγική, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Αθανασία, Χάρτινο το φεγγαράκι

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Θεατρική ομάδα “PUSH YOUR ART COMPANY” στην παράσταση«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

«Είμαστε από το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα» γράφει ο Σαίξπηρ «και τα όνειρα τα φτιάχνουμε εμείς» συμπληρώνει η ομάδα των τεσσάρων ηθοποιών και μιας χορεύτριας που αφηγούνται την μαγική ιστορία της Τρικυμίας μέσα από ένα χαρούμενο καρναβάλι εναλλαγής

ρόλων και χρωμάτων, πραγματικότητας και φαντασίας, τρέλας και λογικής, τραγικού και κωμικού. Οι εικόνες και τα όνειρα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια των θεατών με όλα τα θεατρικά υλικά: τα σώματα, τους ήχους, τη μουσική, το φως.

Η Push Your Art Company είναι ένας πυρήνας νέων καλλιτεχνών και παραγωγών από διάφορους χώρους. Άλλες θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό της είναι οι παραστάσεις

«Νυκτόβια ζώα» του Χουάν Μαγιόργκα, «Μαζί με τ’ άπλυτα» του Christopher Durang και «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang.

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος, Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη,

Πρωτότυπη μουσική: Θεόδωρος Αλβανός,

Σκηνικά – κοστούμια: Πέτρος Φραγκόπουλος, Μίλτος Δίγκας,

Επιμέλεια κίνησης: Rhiannon Morgan,

Επιμέλεια φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης,

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής,

Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Σεβαστοπούλου,

Φωτογραφίες – video: Ιωάννα Τοκμακίδου,

Trailer: Γαβρήλος Ψαλτάκης,

Παραγωγή: Push Your Art Company,

Ερμηνεύουν οι: Γιάννης Μαυρόπουλος, Rhiannon Morgan, Θωμαή Ουζούνη, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Η πρόσβαση στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά γίνεται με το αστικό λεωφορείο Νο 1, από τα ΚΤΕΛ με τερματικό σταθμό το Carrefour Ευκαρπίας.

Η συγκεκριμένη γραμμή διέρχεται από τις κεντρικές στάσεις της Πολίχνης και της Σταυρούπολης (πληροφορίες www.oasth.gr). Επίσης με τα λεωφορεία Νο 28, 29.

Οδικώς, η πρόσβαση γίνεται από την περιφερειακή οδό μέσω της εξόδου για το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Keywords
φεστιβαλ, ζωη τηγανουρια, Οδυσσέας Ελύτη, το φως, θεατρο, ζωη, tango, παπαζογλου, νέα, jazz, push, art, zoe, ελλαδα, sport, dance, σαββατο, συμμετοχή, guitar, israel, egypt, land, glory, weber, love, καρναβαλι, φως, μετάφραση, video, morgan, κτελ, carrefour, λεωφορεια, καρναβαλι 2011, αλλαγη ωρας, νικος παπαζογλου, αξιον εστι, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, χωρες, εικονες, ισραηλ, καριερα, κιθαρα, μουσικη, ονειρα, προγραμμα, τραγουδια, φως, ωρα, carrefour, egypt, push, sport, αγαπη, αθανασια, ακορντεον, ατμοσφαιρα, βιρτουοζος, γινεται, δημος, ειρηνη, ζαχαριαδης, ζωη, ζωη τηγανουρια, ιδια, ιδιο, ιωαννα, ηχο, κικη, κοστουμια, λεωφορειο, μαεστρος, ματια, νοσοκομειο παπαγεωργιου, ντραμς, ομαδα, παπαζογλου, παθος, περιβαλλον, πιανο, ρεσιταλ, σαιξπηρ, σαββατο, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, συμπαν, το φως, φυσικο, φλαουτο, ψηφιδωτο, βιολι, κωνσταντινος, αλβανος, αλκαιος, art, dance, guitar, douglas, δημητρης, εμφανισεις, love, glory, israel, jazz, κυριακη, land, morgan, μπροστα, νοσοκομειο, ουιλλιαμ, σωματα, ταξιδι, tango, υλικα, υλικο, weber
Τυχαία Θέματα