Ξεκινά η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο Δ. Νεάπολης - Συκεών

Το ερχόμενο Σάββατο, 24 Ιουνίου, ξεκινά η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης- Συκεών και θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου.

Εδώ και χρόνια ο δήμος έχει αναδείξει σε ζήτημα ιδιαίτερης βαρύτητας την επιτυχία των εθελοντικών αιμοδοσιών που διοργανώνει τακτικά, δημιουργώντας κάθε φορά νέο ρεκόρ συγκέντρωσης μονάδων αίματος. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη βαρύτητα επιδεικνύεται στην προσφορά

αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, όπως και στη δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

Με το σύνθημα «Δίνω αίμα, δίνω ζωή!» οι ειδικές ομάδες του δήμου Νεάπολης- Συκεών μεταφέρουν το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλη την έκταση του δήμου ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους εθελοντές, με στόχο να υπάρξει και πάλι μεγάλη συμμετοχή, διατηρώντας τη δυναμικότητα της Τράπεζας Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών να βοηθά όπου είναι δυνατόν, ιδίως το καλοκαίρι που οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες.

Για την εβδομάδα αυτή έχει δραστηριοποιηθεί και κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός του δήμου, με το δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη να δίνει το έναυσμα, καλώντας του πολίτες να σώσουν μια ζωή. «Δεν είναι δύσκολο, δεν είναι πολυτέλεια, είναι απλά στο αίμα σου! Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την διαφορά. Και όλοι, με την ατομική και τη συλλογική μας ευθύνη, οφείλουμε να το κάνουμε πράξη. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε πολίτη ότι η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι ελεημοσύνη, ούτε φιλανθρωπία, αλλά ένας βασικός πυλώνας και αυτονόητη προϋπόθεση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μην το αναβάλλεις. Η ανάγκη για αίμα δεν περιμένει ποτέ. Ας μην λησμονούμε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: ‘‘Να αγαπάς την ευθύνη, να λες: εγώ μονάχος έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω’’», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Το πρόγραμμα

Το μεγάλο εθελοντικό κίνημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενισχύεται και στηρίζεται από το σύνολο των τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής, κάνοντας δική τους υπόθεση κάθε Εβδομάδα Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς. Μεταξύ άλλων, αρωγοί και συνοδοιπόροι και σ’ αυτή την εκστρατεία είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου, ο Σύλλογος Ποντίων «Καλλιθέα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:

► Σάββατο 24.6.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14)
& Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων
► Κυριακή 25.6.2017 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Δευτέρα 26.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Τρίτη 27.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Τετάρτη 286.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Πέμπτη 296.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
► Παρασκευή 306.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
► Σάββατο 16.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Keywords
Τυχαία Θέματα