Βρετανία: Πρώην αστυνομικός βιντεοσκοπούσε γυμνούς ανθρώπους από ελικόπτερο

Πρώην αστυνομικός της βρετανικής αστυνομίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους διότι χρησιμοποίησε ελικόπτερο της αστυνομίας για να βιντεοσκοπήσει τις ερωτικές περιπτύξεις ενός ζευγαριού και ανθρώπους που έκαναν γυμνοί μπάνιο.

Ο Άντριαν Πόγκμορ, 51 ετών, κατέγραψε με την κάμερα που διαθέτει το ελικόπτερο, ένα ζευγάρι που έκανε σεξ στο αίθριο της κατοικίας του, μια γυναίκα που έκανε ηλιοθεραπεία γυμνή στον κήπο της, ένα γυμνό ζευγάρι που καθόταν σε σεζλόνγκ και δύο γυμνιστές μπροστά από το τροχόσπιτό τους. Οι συνάδελφοί του τον περιέγραψαν ως πρόσωπο «που είχε εμμονή με το σεξ» και γι' αυτό προέβη και στις πράξεις αυτές.

«Θεωρούσατε ότι ήσασταν στην κυριολεξία υπεράνω του νόμου», σχολίασε ο δικαστής Πίτερ Κέλσον του δικαστηρίου του Σέφιλντ (βόρεια Αγγλία).

«Εν συντομία, χρησιμοποιήσατε ένα ελικόπτερο αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών (2,2 εκατομμυρίων ευρώ), η κάθε πτήση του οποίου στοιχίζει περίπου 1.000 δολάρια την ώρα, για να ικανοποιήσει την σεξουαλική σας περιέργεια, την ώρα που το ελικόπτερο έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό παραβατών» συνέχισε ο ίδιος.

Ο Πόγκμορ ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων σοβαρών αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της άσκησης δημοσίου αξιώματος. Έπειτα από 22 χρόνια καριέρας, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στην αστυνομία του Σάουθ Γιόρκσιρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα