Βενεζουέλα: Βία και χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές- Παράνομη η διαδικασία λένε οι ΗΠΑ

Μόλις το 41,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, όπως ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή στη Βενεζουέλα.

Στις κάλπες προσήλθαν λίγοι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αναγνώρισαν την εκλογική διαδικασία και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάλεσμα που εισακούσθηκε.

Η Συντακτική Συνέλευση θα διαθέτει υπερεξουσίες και στόχος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο είναι μέσω αυτού του

σώματος να προχωρήσει σε αλλαγή του Συντάγματος.

Βία και νεκροί σφράγισαν την εκλογική διαδικασία. Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί στις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν χθες Κυριακή.

ΗΠΑ: Παράνομη η εκλογική διαδικασία

Το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την βία των αρχών της Βενεζουέλας, κατά των διαδηλωτών και παρότρυνε τις κυβερνήσεις της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, “ν’ αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που υπονομεύουν την δημοκρατία, αρνούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχουν την ευθύνη για την βία και την καταπίεση ή συμμετέχουν σε διεφθαρμένες πρακτικές.”

“Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και των συνταγματικών αντιπροσώπων τους, στην προσπάθειά τους ν΄ αποκαταστήσουν μία πλήρη κι ευημερούσα δημοκρατία στην χώρα τους,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα