Βασίλης Κικίλιας: Καθεστωτική η αντίληψη της κυβέρνησης

Για «καθεστωτική αντίληψη και κατάχρηση εξουσίας» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για προσπάθειες συγκάλυψης ενόψει και της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο την Παρασκευή στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο εκπρόσωπος της ΝΔ

τονίζει πως «θα είναι λυπηρό αν παραδεχθούν ένας - ένας οι βουλευτές, των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι μπορεί ένας υπουργός ενός άσχετου υπουργείου, να συνομιλεί επανειλημμένως με καταδικασμένο ισοβίτη για ναρκωτικά σε μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, στην οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν συνομιλίες και προφανώς από αυτά που έχουν δημοσιεύσει κι έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τον ανακριτική υπάλληλο, του Λιμενικού».

Όπως λέει, υπάρχει μια προσπάθεια να μην αφεθεί η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, «να καταμαρτυρήσουν ψευδώς άλλα αντί άλλων και θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο θέμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι το θέμα μπορεί να λήξει έτσι, ενδεχομένως μεθαύριο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος» τονίζει προσθέτοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει καθαρά, ειλικρινώς κι εντίμως, ότι αν θέλουμε να επανέλθει η ευθεία γραμμή μεταξύ πολιτών και πολιτικών στην πολιτική ζωή της χώρας και να ξανακερδηθεί αυτή η αμοιβαία εμπιστοσύνη, πρέπει όλα να βγουν στο φως».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Ηριάννας, ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις παρεμβάσεις που, όπως είπε, «δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πράγματι έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε φραγμό, ότι λειτουργεί με αυταρχισμό και με τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται στην δικαστική εξουσία, τραυματίζει βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η κυβέρνηση και δια του πλέον επισήμου εκπροσώπου της, του υπουργού Δικαιοσύνης ή του κυβερνητικού εκπροσώπου, έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει ευθέως και α λα κάρτ, σε όποιες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν της είναι αρεστές.

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στα θέματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας τονίζει πως η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη και καμία εμπιστοσύνη σε όλη την κυβέρνηση. Μάλιστα δηλώνει πως υπάρχει πολιτική απόφαση «να μην ακουμπάνε αυτές τις ισχνές μειοψηφίες, αυτών οι οποίοι καίνε τρόλεϊ, καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, βεβηλώνουν το Πολυτεχνείο και πανεπιστήμια, σπάνε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και με τον τρόπο τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία και κράτος, ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία, υπάρχει ασυδοσία, και αναρχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα