Βαμμένα μαλλιά; 5 πρακτικά tips για να προστατεύσεις το χρώμα τους!

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ζητούμενο είναι πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το χρώμα τους όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο λαμπερό.

Γι' αυτό το λόγο, το queen.gr, προτείνει πέντε πολύ πρακτικά tips που θα σε βοηθήσουν!

1. Πριν μπεις στη θάλασσα ή την πισίνα, καλό θα ήταν να βρέχεις τα μαλλιά σου με καθαρό νερό. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σου είναι λιγότερο εκτεθειμένα στη φθορά που προκαλεί το θαλασσινό

νερό ή το χλώριο αντίστοιχα.

2. Μερικοί κομμωτές προτείνουν να απλώνεις στα μαλλιά σου λίγο λάδι καρύδας ή εναλλακτικά μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδο πριν βουτήξεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα προστατευτικό πλέγμα μεταξύ των μαλλιών και του χλωρίου ή του θαλασσινού νερού.

3. Χρησιμοποίησε σε καθημερινή βάση αλλά και πιο εντατικά τώρα στις καλοκαιρινές διακοπές σου, προϊόντα μαλλιών που περιέχουν φίλτρα UVA και UVB για την προστασία τους από το χλώριο, το θαλασσινό νερό και τον ήλιο- αντηλιακά μαλλιών.

4. Όταν βγεις από τη θάλασσα ή την πισίνα και τα μαλλιά σου αρχίσουν να στεγνώνουν μη διστάσεις να απλώσεις μια ενυδατική μάσκα. Αν θέλεις, επιπρόσθετα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν ειδικά για τις κατεστραμμένες άκρες σου.

5. Μπορείς να λουστείς αμέσως μετά την βουτιά σου με τα ειδικά σαμπουάν και conditioners για βαμμένα μαλλιά- τα οποία προστατεύουν, ενυδατώνουν και δίνουν πίσω τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σου απ' ότι ένα απλό σαμπουάν.

Και φυσικά... δεν πρέπει να ξεχνάς το καπέλο σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα