Τζαβέλλας: Να ξεπεράσουμε τον οπαδισμό μας όταν παίξει η Εθνική στην Τούμπα

Την ελπίδα να μην συμβεί το παραμικρό στην Τούμπα, στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας, εξέφρασε ο Γιώργος Τζαβέλλας.

«Θα πάμε στην Τούμπα να παίξουμε, ελπίζω να πάμε όλα καλά και να ξεπεράσουμε τον οπαδισμό μας ή την ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας», τόνισε ο διεθνής αμυντικός της Αλάνιασπορ.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας άσος μίλησε για τη ζωή στην Τουρκία, την παρουσία του στον σύλλογο της Αλάνια και αποκάλυψε πως με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα θα φύγει

από τη γειτονική χώρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για τη ζωή στην Τουρκία: «Δόξα τω Θεώ, είμαστε στην Αλάνια, και δεν μου θυμίζει πολύ Τουρκία το μέρος που μένω. Γενικά η Τουρκία είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με εμάς. Έχει έναν ηγέτη που είναι πιο εθνικιστής και αυτό συσπειρώνει τον κόσμο. Όπου κυκλοφορείς βλέπεις παντού σημαίες. Δύσκολα θα κλέψει κάποιος και τηρούνται οι νόμοι. Η ζωή στο μέρος που μένω εγώ είναι αρκετά φθηνή, σε σχέση με την Ελλάδα. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με την Πόλη».

Για το τούρκικο πρωτάθλημα: «Είναι ένα πρωτάθλημα, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο και έρχονται πάρα πολλοί καλοί παίκτες και δίνονται μεγάλα συμβόλαια. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχουν νέα γήπεδα που είναι συνεχώς γεμάτα».

Για την παρουσία του στην Αλάνιασπορ: «Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, πάντα θέλω κάτι παραπάνω. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα όσα μας έχει προσφέρει ο Θεός, πέρσι ήμουν στο σπίτι μου στην Αθήνα μετά το ό,τι έγινε με τον ΠΑΟΚ και η Αλάνιασπορ μου έδωσε ένα συμβόλαιο και την ευκαιρία να παίξω ξανά. Δεν έχω νιώσει κάτι αρνητικό και ο κόσμος μας αγαπάει πολύ. Οι Τούρκοι είναι σαν εμάς, τον ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει και θα αγωνιστεί θα τον αγαπήσουν. Είναι όπως και σε εμάς. Πάντως, αν προσφέρεις και παίξεις καλά θα σε αγαπήσουν. Αυτό φυσικά έχει ξεκινήσει από τον Φάνη Γκέκα».

Για το μέλλον του: «Πάντα ψάχνω το κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι έχω τελειώσει. Έχω πάρα πολλά να δώσω. Είναι δύσκολο να φύγω από την ομάδα, και το καλοκαίρι είχαν υπάρξει προτάσεις εκτός Τουρκίας, και η ομάδα δεν μπήκε καν σε διαδικασία να το συζητήσει. Εκτός και αν έρθει μία μεγαλύτερη ομάδα από την Τουρκία ή αλλού και θα το συζητήσουν».

Για τη θέση του: «Παίζω αριστερά όταν έχουμε πρόβλημα. Θέλω να παίζω στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά όταν με χρειάζεται η ομάδα παίζω και στα αριστερά. Αυτό προέκυψε με τον πρώην προπονητής μου στον ΠΑΟΚ, τον κ. Στέφενς, σε ένα ντέρμπι με τον Άρη. Μου φαίνεται πως ταιριάζει καλύτερα, παίζω πίσω, ξεκινάω την οργάνωση της ομάδας από πίσω και νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά μου».

Για τον αν υπάρχει στην Ελλάδα επιθετικός όπως ο Βάνγκερ Λοβ: «Όχι, χωρίς συζήτηση. Πέρσι βγήκε πρώτος σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος και φέτος ευελπιστούμε ότι θα βάλει γκολ που θα τα χρειαστούμε. Έχει δικό του προπονητή από την Βραζιλία, πηγαίνει στην παραλία και κάνει διπλές προπονήσεις».

Για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στην Τούμπα: «Είναι μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων. Θα πάμε στην Τούμπα να παίξουμε, ελπίζω να πάμε όλα καλά και να ξεπεράσουμε τον οπαδισμό μας ή την ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας. Αυτό που θα επέλεγα εγώ είναι να δημιουργηθούν περισσότερα γήπεδα, να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ και να γίνει και η ανακατασκευή της Τούμπας και να γίνονται ωραία γήπεδα και να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο. Μακάρι να παίζουμε σε καινούργια γήπεδα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε γήπεδα. Είναι καλύτερο να παίζουμε σε γήπεδα και όχι σε στάδιο, το ΟΑΚΑ είναι καλό γήπεδο και το Παγκρήτιο, αλλά της ΑΕΛ επίσης είναι σύγχρονο γήπεδο».

Για το Nations League: «Πρέπει να κάτσουμε να το δούμε και πρακτικά. Έχουμε τον ίδιο προπονητή, υπάρχει μία βάση παικτών και πρέπει αυτό που δεν κάναμε τώρα να το κάνουμε το 2020. Δεν έχουμε βρεθεί και στην επόμενη κλήση θα ξεκινήσουν αυτές οι συζητήσεις. Είναι θέμα του προπονητή ποιον θα καλέσει, μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο και θα διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι υπέρ στο να καλούνται παίκτες που παίζουν, επειδή έχουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό».

Για το αν είχε πρόταση από ελληνική ομάδα και αν σκέφτεται να επιστρέψει: «Όχι, δεν υπήρξε κάτι. Καμία κουβέντα, καμία συζήτηση. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι τη δεδομένη στιγμή, οπότε αυτά τα πάμε για αργότερα».

Για το πότε θα παντρευτεί: «Προσπαθώ να το γλιτώσω, αλλά δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρω (γέλια)».

Keywords
Τυχαία Θέματα