Το Volkswagen Golf MK8 θα έχει πιο τολμηρή αισθητική

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο Golf θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο του 2019.

Το ίδιο σίγουρο είναι και ότι θα χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB του σημερινού μοντέλου, η οποία θα είναι 50-70 kg πιο ελαφριά. Επίσης, θα κάνει χρήση ήπιου υβριδικού συστήματος με 48βολτο κύκλωμα, έτσι ώστε οι κινητήρες βενζίνης να είναι ακόμα πιο αποδοτικοί και οικονομικοί.

Ωστόσο, τέτοιες εξελίξεις λίγο-πολύ τις περιμέναμε. Αυτό που δεν περιμέναμε

είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό Τύπο, η όγδοη γενιά του μοντέλου θα είναι σαφώς λιγότερο συντηρητική σε εικόνα.

Ίσως σε αυτό να παίξει το ρόλο της και η ανάγκη για βελτίωση της αεροδυναμικής ώστε να υπάρξει κέρδος στην κατανάλωση των κινητήρων και από αυτό το πεδίο. Οι αναφορές πάντων κάνουν λόγο όχι μόνο για πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα αλλά και για έως και ελαφρώς αλλαγμένες αναλογίες στο αμάξωμα.

Δεν ξέρουμε εάν και σε τί βαθμό θα επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο μοντέλο θα παραμείνει άμεσα αναγνωρίσιμο ως Golf όπως εξάλλου ισχύει από το 1974 που παρουσιάστηκε έως και σήμερα.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η Volkswagen έχει δηλώσει πως και η επόμενη γενιά του μοντέλου θα είναι το βασικό της προϊόν. Η ηλεκτροκίνηση δεν πρόκειται να αλλάξει νωρίτερα αυτό το δεδομένο.

πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα