Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των "Δικεφάλων"! Συνέτριψε την ΑΕΚ στο "Παλατάκι"

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι των "Δικεφάλων", διασύροντας την ΑΕΚ με το εμφατικό 86-65 στην "PAOK Sports Arena", για την 9η αγωνιστική της Basket League.

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ

Χριστούγεννα στα PAOK FC Official Stores

Ο Δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση μετατρέποντας σε... περίπατο το πολύ σημαντικό παιχνίδι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου ανέβασε τη διαφορά σε επίπεδα άνω των +20 πόντων.

Με κορυφαίους τους Γκος (18 π.), Χρυσικόπουλο (18 π.) και Κατσίβελη (14 π.), η ομάδα του Ηλία Παπαθεωδόρου κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, όντας καλύτερη σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση. Από το "ναυάγιο" της Ένωσης διασώθηκαν μόνο οι Καββαδάς (16 π.) και Σάκοτα (12 π.).

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν πολύ άστοχη με πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (4/19), σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που είχε υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων (11/22), στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και 6η συνολικά στην Α1, αφήνοντας πίσω του στη βαθμολογία την ΑΕΚ, που έχει πλέον 5 νίκες και 4 ήττες μετά την σημερινή συντριβή στην Πυλαία.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και δεν έχασε το προβάδισμα σε καμία στιγμή του παιχνιδιού, διατηρώντας το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι "ασπρόμαυροι" μάλισταν "έχτισαν" από νωρίς διαφορά ασφαλείας, ολοκληρώντας την πρώτη περίοδο με +10 (29-19), έχοντας σε εξαιρετικό απόγευμα τον Λίνο Χρυσικόπουλο που έκανε τρομερά πράγματα στην επίθεση. Στο β΄ δεκάλεπτο η ΑΕΚ βρήκε λύσεις επιθετικά κυρίως, με τον Βασίλη Καββαδά, που έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα. Ωστόσο, εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις και να είναι πολύ πιο εύστοχοι από τους "κιτρινόμαυρους". Έτσι, το ημίχρονο τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με +9 πόντους διαφορά (45-36).

Η τρίτη περίοδο ήταν και πιο καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά να "καθαρίζει" την υπόθεση νίκη και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεωδόρου έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ στο γ΄ δεκάλεπτο, με την Ένωση να μην βρίσκει απαντήσεις σε άμυνα και επίθεση και να μην αντιδρά, με συνέπεια η διαφορά να ξεφύγει, φτάνοντας μέχρι και στους 20 πόντους, ενώ η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 68-51. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να είναι άστοχη και τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται με άνεση το ισχυρό προβάδισμα με τη μεγάλη διαφορά που είχε "χτίσει", προσφέροντας και θέαμα με την καλή ψυχολογία που είχε. Το τελικό σκορ (86-65) αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα από την αρχή μέχρι το τέλος και επιβλήθηκε δίκαια της ΑΕΚ.

Δεκάλεπτα: 29-19, 45-36, 68-51, 86-65

ΠΑΟΚ: Κλάσεν 8 (11 ριμπάουντ), Μαργαρίτης 5 (6 ριμπάουντ), Κατσίβελης 14 (2/3 τρίποντα), Γκος 18 (3/6 τρίποντα), Τζόουνς 12 (3/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 18 (3/3 τρίποντα), Κρουμπάλι, Κόνιαρης, Τσόχλας, Ζάρας 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 8 (1).

ΑΕΚ: Τζέιμς, Γκριν 5, Χάρις 11 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 7 (1), Μαυροειδής 1, Ξανθόπουλος 3, Σάκοτα 12 (1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ατιτς, Μπάρλοου 3 (1), Μωραΐτης 2, Καββαδάς 16 (6/6 δίποντα, 4/8 βολές, 6ριμπάουντ), Ελόνου 5

Keywords
Τυχαία Θέματα