Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της άνοιας

Εκδήλωση για την «Πρόληψη της άνοιας και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της» διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ Κ.Α.Π.Η του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία μετ ην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, στις 12:30, στο Δημοτικό Θέατρο

Άνετον (Παρασκευοπούλου 42), αποτελεί θέμα για το 2017 του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ΗΠΙΟΝΗ.

«Στο πλαίσιο του έτους ενημέρωσης σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας, συμμετέχουμε στον αγώνα ευαισθητοποίησης για την ασθένεια αυτή δεδομένου ότι οι επερχόμενες μεταβολές και διαταραχές στη προσωπικότητα και στην συμπεριφορά του ατόμου που νοσεί, το χρόνιο στρες, καθώς και οι επιδράσεις σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, επηρεάζουν άμεσα το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Προχωρούμε σε συνεργασία την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών για να προσφέρουμε στα μέλη μας, σε φροντιστές ασθενών από άνοια αλλά και γενικότερα την ευρύτερη κοινότητα απαραίτητη πληροφόρηση καθώς θεωρούμε ότι η ενημέρωση είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την αντιμετώπισή του αυξανόμενου αριθμού πασχόντων στην τρίτη ηλικία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεων που συνδιοργανώνουμε με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών» αναφέρει ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η Δ.Θ κος Στυλιανός Λιακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα