Θερμός ασπασμός και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ Μητσοτάκη- Τζιτζικώστα στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά επισκέφθηκε την νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα διεξαχθεί το ράλλυ της Έκθεσης και στο σημείο βρίσκονται τα οχήματα που θα συμμετάσχουν. Εκεί ενημερώθηκε από τους διοργανωτές για την ιστορία του θεσμού, τις διαδρομές και τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αυτό.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το περίπτερο της

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ φιλήθηκαν σταυρωτά.

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «με βάση τα στοιχεία που έχω δει είναι η πιο πετυχημένη έκθεση και χαίρομαι που η ΔΕΘ βρίσκει και πάλι τη θέση της ως μία έκθεση η οποία προάγει την καινοτομία, την εξωστρέφεια. Χαίρομαι που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει βάλει τις προτεραιότητες, τις οποίες έχουμε και εμείς συνολικά και για την χώρα και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Τζιτζικώστας τον ενημέρωσε για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι πρώτη στην Ελλάδα καθώς και για το γεγονός ότι αναδείχθηκε επιχειρηματική περιφέρεια της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη «επισκέπτεσαι τη Θεσσαλονίκη και μία περιφέρεια που πραγματικά τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να βρεθεί στο επίκεντρο της προσπάθειας που γίνεται να επανεκκινήσουμε την πραγματική οικονομία. Πριν δύο μήνες εκλεγήκαμε ως η επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης. Για τρεις συνεχείς χρονιές η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ».

Παρών στη συνομιλία ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας, τον οποίο και ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη για τη φετινή διοργάνωση αλλά και για το γεγονός ότι, όπως είπε, η Έκθεση βρήκε την παλιά της αίγλη.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα