Ταλαιπωρία διαρκείας στο "Μακεδονία" - Χωρίς ILS το αεροδρόμιο λόγω εργασιών

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να βιώσουν τους επόμενους μήνες οι επιβάτες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", λόγω των εργασιών στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων προσαπογειώσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες.

Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι των εργασιών, που γίνονται στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας, με το υπουργείο Υποδομών να έχει δεσμευτεί ότι θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Ωστόσο, λόγω των εργασιών έχουν προκύψει ορισμένα προβλήματα, κυρίως όταν στην περιοχή του αεροδρομίου πέφτει πυκνή ομίχλη.

Λόγω των εργασιών η προσγείωση και η απογείωση

των αεροσκαφών γίνεται μέσω των τροχιοδρόμων, οι οποίοι παρότι έχουν αναβαθμιστεί δεν διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης, το γνωστό ILS, το οποίο βοηθά τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης.

Έτσι, η ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση που δημιουργούνταν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" όταν έπεφτε ομίχλη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης του συστήματος υποβοήθησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

"Πρόκειται για χωματουργικές εργασίες και εργασίες, που αφορούν τον τάπητα του διαδρόμου και θα επηρεάσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου, όταν έχει ομίχλη. Λόγω του συστήματος που είχαμε εγκαταστήσει (ILS), τα φαινόμενα επηρέαζαν λιγότερα, τώρα που θα χρησιμοποιείται ο τροχιόδρομος τα προβλήματα θα είναι εντονότερα. Δυστυχώς ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι μήνες με αυξημένη νέφωση στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να υπάρχει ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό", τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπίλλιας, ο τροχιόδρομος που χρησιμοποιείται σε σχέση με τον προηγούμενο διάδρομο στον οποίο γίνονται τώρα επισκευές έχει μικρότερο μήκος και πλάτος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσεγγίζουν το αεροδρόμιο αεροπλάνο μικρότερου φορτίου. Έτσι υπάρχει και μείωση των πτήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες αυτές είχαν προκαλέσει την έντονη διαμάχη μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης, για να μην πέσουν εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα