Τα συλλυπητήρια Απ. Τζιτζικώστα και Στ. Καλαφάτη για το θάνατο του Κ. Εγγλέζου

Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης. Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας παρευρέθηκε νωρίτερα στην κηδεία του εκλιπόντα.

Κατά τη σημερινή

συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν πρότασης του περιφερειάρχη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 70 ετών.

Στην ανακοίνωσή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τζιτζικώστας είπε:

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για την ξαφνική απώλεια ενός ανθρώπου που άφησε βαθύ το αποτύπωμά του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Αργά χτες το βράδυ έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Εγγλέζος. Ο Κώστας Εγγλέζος ήταν επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε πολλές φορές το Δήμο Θεσσαλονίκης από τη θέση του Αντιδημάρχου, διαπρέποντας ταυτόχρονα επαγγελματικά ως οδοντίατρος.

Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, αξίες, ξεχωριστές ικανότητες και άφησε σημαντικό έργο πίσω του. Για τον Κώστα Εγγλέζο, όλη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει μόνο τα καλύτερα λόγια να πει. Ο θάνατός του είναι απώλεια για όλους τους Θεσσαλονικείς.

Άριστος οικογενειάρχης, αιρετός με αξιομνημόνευτο έργο, φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Εγγλέζος θα μείνει στη μνήμη όλων όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε ως ένας ευγενής άνθρωπος που άφησε πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε, με γραπτή δήλωσή του προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, την οδύνη του «για το χαμό ενός πάνω από όλα επιστήθιου φίλου και συνεργάτη».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι ο εκλιπών τον στήριξε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, όταν επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

«Χάσαμε σήμερα έναν φίλο, έναν συνοδοιπόρο και, δυστυχώς, δεν βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για να τον συνοδέψω στην τελευταία του κατοικία, καθώς είμαι στις Βρυξέλλες, με την ιδιότητά μου ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, όπου κι έμαθα το μαύρο μαντάτο για το χαμό του. Η σκέψη μου, όμως, βρίσκεται μαζί με τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένειά του και τους φίλους του, που έχασαν έναν τέτοιο άνθρωπο», υπογράμμισε.

Θύμισε «τα χρόνια που περάσαμε μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο Κώστας Εγγλέζος συμμετείχε σε τρεις διοικήσεις: Στη διοίκηση Κούβελα, στη διοίκηση Κοσμόπουλου και στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου», ότι ο εκλιπών «υπηρέτησε τη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επιτυχία, βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη του για την πόλη», αλλά και προσωπικές στιγμές.

«Τι να πρωτοπώ για τη στήριξη που μου παρείχε στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Μοιραστήκαμε τις αγωνίες, για να πετύχει μια προσπάθεια που είχε αρχίσει τότε. Μοιραστήκαμε τις χαρές, για την αγαπημένη μας ομάδα. Πάντα με το χαμόγελο, ο Κώστας Εγγλέζος, άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή, τον αθλητισμό και την Θεσσαλονίκη, με ένα πνεύμα ανεξάρτητο και ελεύθερο, με διάθεση φιλική και δημοκρατική, ήταν αγαπητός σε όλους», ανέφερε.

«Ήταν μεγάλη καρδιά ο Κώστας. Ίσως γι αυτό, επειδή στην καρδιά του είχε όλο τον κόσμο, αυτή η καρδιά να μην άντεξε και να σταμάτησε σήμερα τα ξημερώματα. Καλό Παράδεισο να έχει», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα