Τα καλύτερα σημεία για καφέ, ποτό και φαγητό στη Σταυρούπολη

Κάθε Σάββατο το Thestival σας ξεναγεί σε κάποια από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για φαγητό, ποτό ή καφέ.

Σήμερα συνεχίζουμε στα δυτικά και συγκεκριμένα εξερευνούμε τα στέκια της Σταυρούπολης.

Κάποιοι μπορεί να τη θεωρούν παρεξηγημένη, ωστόσο στο κέντρο του δήμου Παύλου Μελά, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά καταστήματα για κάθε γούστο.

Άλλα έχουν γράψει τη δική τους ιστορία εδώ και χρόνια ενώ άλλα μπαίνουν σιγά σιγά στο χάρτη και αποκτούν τη

δική τους πελατεία.

Δείτε τις επιλογές του Thestival:

Ζυγός

Στην οδό Λαγκάδα στη Σταυρούπουλη, υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Αρχικά λειτουργούσε ως καντίνα έξω από το σκυλάδικο «Ζυγός» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα μικρό κατάστημα στη Λαγκαδά.

Καθημερινά και ειδικότερα τις βραδινές ώρες γίνεται λαϊκό προσκύνημα, αφού δεκάδες κόσμου σχηματίζει ουρές για τα σουβλάκια του.

Μπορείτε να τα γευτείτε σκέτα ή σε σάντουιτς, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν το έχετε επισκεφθεί ακόμα πρέπει να το κάνετε άμεσα.

Πληροφορίες

Οδός: Λαγκαδά 124

Τηλέφωνο: 2310600736

Mas y mas

Ένα πολύ όμορφο espresso wine bar στην καρδιά της Σταυρούπολης. Στο Mas Y Mas μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα καφέ ή ρόφημα, ενώ όσα περνάει η μέρα μπορείτε να δοκιμάσετε τα γευστικά snacks του καταστήματος.

Το βραδάκι μπορείτε να πιείτε το ποτό ή το κρασάκι σας από την πλούσια wine list του καταστήματος.

Πληροφορίες

Οδός: Αμπελοκήπων 19

Τηλέφωνο: 231 066 6565

FΒ: Mas Y Mas

Μπουκαδούρα

Αποτελεί σήμα κατατεθέν της δυτικής Θεσσαλονίκης. Όποιον κάτοικο της περιοχής και να ρωτήσεις θα σου πει τα καλύτερα. Η φήμη της με τα χρόνια έχει επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Ο λόγος για την ταβέρνα - ουζερί "Μπουκαδούρα", η οποία φέτος κλείνει 17 χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Στον όμορφο αυτό χώρο, μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές γεύσεις σε πολύ μεγάλη ποικιλία και με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη και γνώστη της καλής κουζίνας Μάκη Ζαφειράκου και να επιλέξετε από εξαιρετικά κρέατα, μέχρι φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Πληροφορίες

Οδός: Kαραολή & Δημητρίου 257Β

Τηλέφωνο: 231 065 8985

FB: Μπουκαδουρα ταβερνα-ουζερι

Sunray

Ένα όμορφο και ζεστό καφέ - μπαρ στην Σταυρούπολη.

Στο Sunray All Day Café-Bar εκτός από το να πιείτε τον καφέ σαν σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να αργότερα το βράδυ να πιέτε το ποτό σας συνοδεία μουσικής καθώς το κατάστημα διοργανώνει διάφορα live και happenings.

Πληροφορίες

Οδός: Κολοκοτρώνη 15-19

Τηλέφωνο: 231 066 1490

FB: Sunray

Μπες στο ψητό

Λαχταριστά burgers, δροσερές σαλάτες, απολαυστικά σάντουιτς, club και αμέτρητες επιλογές, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους προσφέρει στους πελάτες του, το ψητοπωλείο «Μπες στο Ψητό».

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το «Μπες στο Ψητό» κατέχει την πρώτη θέση στις αξιολογήσεις στην ιστοσελίδα online παραγγελιών, e-food.gr, αφήνοντας πίσω του μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Η ποικιλία των προϊόντων που προσφέρουν, η ποιότητα καθώς και η γρήγορη εξυπηρέτηση ακόμα και σε μακρινές αποστάσεις είναι μερικά από τα «μυστικά» που κάνουν το ψητοπωλείο να ξεχωρίζει.

Πληροφορίες

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 16

Τηλέφωνο: 2310 60.22.20

FB: ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΨΗΤΟ...

Feeling Cafe-Bar

Στο χώρο που στεγαζόταν ο Ερωτικός πλέον βρίσκεται το Feeling Cafe-Bar. Όμορφος χώρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας. Γρήγορο service και ευγενικό προσωπικό.

Το Feeling Cafe-Bar διοργανώνει wine nights με ζωντανή μουσική και άλλα live events που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Πληροφορίες

Οδός: Κολοκοτρώνη 18-20

Τηλέφωνο: 231 064 0272

FB: Feeling Cafe-Bar

Πινελιά

Ένας χώρος σύγχρονης αισθητικής στη δυτική Θεσσαλονίκη και τη Σταυρούπολη που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Σάκης Γρηγοριάδης χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ελληνικά και διεθνή υλικά προσδίδοντας μια δημιουργική νότα .

Αν είστε λάτρεις των bars και του φαγητού, στην μπάρα της Πινελιάς μπορείτε να συνδυάσετε το ποτό σας, με γευστικά συνοδευτικά και όχι μόνο.

Πληροφορίες

Οδός: Ωραιοκάστρου 126

Τηλέφωνο: 231 403 1176

FB: Πινελιά

Art Cafe Bar Λαζαριστές

Μέσα στον χώρο της Μονής Λαζαριστών στην Σταυρούπολη, βρίσκεται το Art Cafe Bar Λαζαριστές, μια καλλιτεχνική νότα στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Ζεστός χώρος για ένα καφέ το πρωί και ένα χαλαρό καλό κρασί το βράδυ.

Πληροφορίες

Οδός: Κολοκοτρώνη 21

Τηλέφωνο: 231 306 2497

FB: Art Cafe Bar Λαζαριστές

Capri

Η αρχή της Pizzeria Capri έγινε το 1979 από τον Τάσο Αντωνιάδη στη Στοκχόλμη Σουηδίας. Το 1988 επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανοίγει, με τον αδερφό του Γιώργο, την πρώτη Pizzeria Capri στην Ελλάδα, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Οι νόστιμες, ποιοτικές και χορταστικές της πίτσες την κάνουν σε σύντομο διάστημα ονομαστή σε όλη τη Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές.

Το 2008 η Pizzeria Capri έρχεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Μπάμπης Νικολαΐδης, έπειτα από εικοσαετή πείρα στην παρασκευή πίτσας, ανοίγει το νέο κατάστημα στο Φiλυρο. Το 2013 εγκαινιάζεται και η νέα Pizzeria Capri στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

Από το 2016 λειτουργεί και νέο κατάστημα στη Σταυρούπολη, προσφέροντας νόστιμες και χορταστικές πίτσες, φτιαγμένες πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά.

Πληροφορίες

Οδός: Ιατρού Γωγούση 25

Τηλέφωνο: 231 066 9966

FB: Capri Stavroupoli

Café-Bar Theatro

Η ποιοτική του μουσική και η ζεστή ατμόσφαιρα το χουν αναδείξει σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης της περιοχής.

Εκτός από τον καφέ σας το πρωί αργότερα μέσα στη μέρα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Το Café-Bar Theatro, κάθε εβδομάδα διοργανώνει βραδιές ζωντανής έντεχνης μουσικής.

Πληροφορίες

Οδός: Κολοκοτρώνη 26

Τηλέφωνο: 231 060 0244

FB: Theatro Cafe Bar

Slow down

Είναι new entry στην περιοχή της Σταυρούπολης και όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Βρίσκεται στην οδό Λαγκαδά, δίπλα από τον Ζυγό και όπως στο γειτονικό κατάστημα έτσι και εδώ είναι τα τραπέζια είναι σχεδόν πάντα γεμάτα.

Λειτουργεί όλο το 24ωρο και μπορείτε να πιείτε είτε τον καφέ σας με τη συνοδεία κάποιας σφολιάτας, αλλά και αργότερα μέσα στη μέρα δοκιμάστε burger, κρέπα ή πίτσα.

Πληροφορίες

Οδός: Λαγκαδά 212

Τηλέφωνο: 231 060 0535

FB: Slow Down

16 The Bar

Ένα all time classic bar με ελληνική έντεχνη ,rock ,jazz ,blues μουσικη.

Διοργανώνει live βραδιές για τους λάτρεις του είδους.

Ζεστός χώρος, καλό ποτό, παγωμένη μπύρα και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος που αγαπάει τα κλασσικά μπαρ;

Πληροφορίες

Οδός: Κανάρη 1

Τηλέφωνο: 231 065 5436

FB: 16 The Bar

Λαδόκολλα της Κακομοίρας

Με άρωμα από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο καθώς μόνο και το όνομα του παραπέμπει σε αυτό.

Εξαιρετικά πιάτα με κεμπάπ, κοκορέτσι και γιαουρτλού που θα σας κάνουν να το επισκεφθείτε ξανά σίγουρα.

Το κατάστημα διαθέτει και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα πηγαίνοντας τη διασκέδαση στα ύψη.

Πληροφορίες

Οδός: Ι. Γωγούση 29

Τηλέφωνο: 231 060 8184

FB: Της κακομοίρας

Keywords
Τυχαία Θέματα