Τα καλύτερα σημεία για καφέ, ποτό και φαγητό στα Άνω Λαδάδικα

Στην πιο in περιοχή της Θεσσαλονίκης εξελισσόνται τα τελευταία χρόνια τα Άνω Λαδάδικα.

Μπορεί πολύ παλιότερα να θεωρούνταν περιθωριοποιημένα, ωστόσο την τελευταία διετία αποκτούν ζωή και από μια περιοχή στην οποία έβλεπες καταστήματα με κατεβασμένα ρολά, πλέον έχουν μετατραπεί σε μια περιοχή με όμορφα και εναλλακτικά καταστήματα και κόσμο που γεμίζει τα σοκάκια.

Στην Βεροίας και την Εδέσσης θα βρεις επλογές για ποτό αλλά και φαγητό. Η πλατεία Εμπορίου και η οδός Αγίου

Μηνά έχει μετατραπεί σε στέκι και αποκτήσει φανατικούς φίλους.

Η σχετικά πρόσφατη ανάπλαση στην πλατεία έπαιξε το ρόλο της προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή, να ανοίξουν νέα καταστήματα εστίασης και αυτά που υπήρχαν ήδη να αποκτήσουν περισσότερη πελατεία.

Στα Άνω Λαδάδικα σήμερα πραγματικά μπορείς βρεις ότι επιθυμείς για τη διασκέδαση σου. Από καφέ και bruch, μέχρι ποτό και καλό φαγητό.

Το Thestival συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για έξοδο στα Άνω Λαδάδικα και σας τις παρουσιάζει:

Γορίλας

Άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2016 και από τότε έχει αναστατώσει τις νύχτες στη Θεσσαλονίκη. Ο Γορίλας είναι το νέο bar της πόλης από τους δημιουργούς της The Bar Testament και του Pig Nose. Ο Γορίλας και η ομάδα του σας περιμένουν σε μία από τις παλιότερες, ιστορικότερες και ομορφότερες περιοχές της πόλης, τα Άνω Λαδάδικα, στη Βεροίας 3, σε ένα χώρο industrial, minimal αλλά ταυτόχρονα ζεστό και funky με handcrafted λεπτομέρειες που διεγείρει και τις πέντε αισθήσεις!

Με moto το "Fine Drinking & Fun", ο Γορίλας είναι ένα bar που δημιουργήθηκε με βάση τα "θέλω" της ομάδας του για τη νυχτερινή διασκέδαση! Ένας χώρος αισθήσεων, χρωμάτων και γεύσεων σε μία μοναδική ατμόσφαιρα ντυμένη από χορευτική μουσική όπου το επίκεντρο της προσοχής τους είναι οι καλεσμένοι τους και η διασκέδασή τους!

Η ομάδα του Γορίλα σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης νέων και απροσδόκητων γεύσεων. Με έμφαση στα ποιοτικά υλικά, δημιουργούν εποχιακά menus με signature cocktails και twists κλασικών.

Πληροφορίες

Οδός: Βεροίας 3

Τηλέφωνο: 697 759 0306

FB: Γορίλας

Mahalo

O Γορίλας πρόσφατα απέκτησε και αδερφάκι το οποίο στεγάζεται ακριβώς δίπλα του. Ο λόγος για το Mahalo. Το Mahalo είναι ένα ιδιαίτερο εστιατόριο. Σερβίρει στη Θεσσαλονίκη μερικά από τα πιο νόστιμα gourmet street food του κόσμου.

Μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά brunch, μεσημεριανό, επιλογές street food αλλά και κυρίως πιάτων, μαγειρεμένα με τα πιο φρέσκα υλικά.

Πληροφορίες

Οδός: Βεροίας 5

Τηλέφωνο: 697 759 0306

FB: Mahalo

Υψιλον

Νέα πνοή στον τομέα της εστίασης στη Θεσσαλονίκη έφερε το "Υψιλον", ένας πανέμορφος χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι σε ένα παλιό νεοκλασικό στην οδό Εδέσσης, στα Άνω Λαδάδικα.

Στα 150 χρόνια ζωής του ο χώρος έχει διατεθεί για πολλές χρήσεις. Σε αυτές προστέθηκε το Ύψιλον το φαγητό, ο καφές, το μπαρ, ένα πωλητήριο και τα working spaces του 1ου ορόφου.

Το "Ύψιλον" στεγάζεται στο νεοκλασικό Κύρτση στην οδό Εδέσσης 5 και μπορείτε να το επισκεφθείτε για καφέ, ποτό αλλά και εξαιρετικό φαγητό.

Πληροφορίες

Οδός: Εδέσσης 5

Τηλέφωνο: 697 336 7744

FB: Ypsilon

O Φανός της Πόλης

Τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε στέκι κερδίζοντας τους πάντες με τις γευστικές πολίτικες συνταγές του.

Στο Φανό της Πόλης στην Αγίου Μηνά θα βρείτε ένα φιλικό περιβάλλον και ένα χώρο που παραπέμπει σε σπίτι χωριού.

Για τα κεφτεδάκια και σουτζουκάκια του μαγαζιού γίνεται πραγματική μάχη ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα παραδοσιακά πιάτα με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Πληροφορίες

Οδός: Αγίου Μηνά 8

Τηλέφωνο: 231 304 5543

FB: Φανός Της Πόλης

Ακαδημία

Πάντρεψαν τις γεύσεις με την τέχνη και τα κατάφεραν.

Οι δημιουργοί της Ακαδημίας έφτιαξαν ένα ζεστό χώρο, με επίπλωση παλιάς εποχής και με έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών να διακοσμούν τον χώρο.

Οι επισκέπτες του εστιατορίου θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν νόστιμα πιάτα και παραδοσιακή κουζίνα με μεσογειακό ύφος.

Στο εστιατόριο διοργανώνονται μουσικές και θεατρικές βραδιές, ενώ συχνά φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 052 1803

Οδός: Αγίου Μηνά 3

FB: Akadimia restaurant

Chilai

Το Chilai κοντέυει τα δύο χρόνια λειτουργίας και όχι άδικα έχει ήδη μπει στις πρώτες επιλογές για έξοδο όλες τις ώρες της ημέρας.

Μπορείτε να το επισκεφθείτε για καφέ και brunch το πρωί και από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ για φαγητό και ποτό.

Το Chilai διαθέτει μια πλούσια λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 305 4550

Οδός: Aγίου Μηνά 4

FB: Chilai wine restaurant bar

Takadum

Η Έθνικ διακόσμηση και η ζεστή του ατμόσφαιρα το έχουν μετατρέψει σε στέκι για όλες τις ηλικίες.

Στο Takadum θα βρείτε εκτός από λαχταριστούς μεζέδες για τσίπουρο και ρακί και άλλα γευστικά πιατά.

Το καλοκαίρι βγάζει τα τραπεζάκια του έξω και μετά την αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί μια από τις τοπ επιλογές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες

Οδός: Αγίου Μηνά 1

Τηλέφωνο: 2310512079

FB: Takadum

Finokio

Ένα μοντέρνο μεζοδοπωλείο - μπαρ το οποίο κλείνει σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας και έχει δείξει ότι έχει έρθει για να μείνει στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Το Finokio meze bar μπορείτε να πάτε για χαλαρό καφέ το πρωί ή αργότερα μέσα στη μέρα για φαγητό και κρασί ή ποτό.

Σε μια πολύ όμορφη γωνιά, σε μια αναβαθμισμένη πλατεία το Finokio σας υπόσχεται ότι αν το επισκεφθείτε μία φορά, σίγουρα θα το ξαναεπισκεφθείτε.

Πληροφορίες

Οδός: Αγίου Μηνά 1

Τηλέφωνο: 231 038 5850

FB: Finokio Meze Bar

Shelter

To Shelter ακόμη μια νέα προσθήκη στην περιοχή, καθώς πολυ πρόσφατα έκλεισε τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, αποτελεί μια φρέσκια δημιουργία πέντε νέων ανθρώπων.

Προσφέρεται όλη την μέρα για να απολαύσετε τον καφέ σας, τα γευστικότατα Signature κοκτέιλ και τις ελληνικές ετικέτες κρασιών που διαθέτει, ενώ ο κήπος του στο πίσω μέρος είναι ένα ειδυλλιακό μέρος χαλάρωσης.

Πληροφορίες

Οδός: Αγίου Μηνά 3

Τηλέφωνο: 6987255307

FB: Shelter Wine & Cocktail Bar

Garden Bar

Ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο cocktail bar, με κήπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερες, πολύχρωμες γεύσεις και κόσμο.

Στο Garden Bar μπορείτε να γευτείτε ξεχωριστά πιάτα αλλά και να δοκιμάσετε κρασιά και μπύρες από μικρούς ελληνικούς αμπελώνες και μικροζυθοποιίες και φυσικά τα μοναδικά cocktail του.

Πληροφορίες

Οδός: Αγίου Μηνά 16

Τηλέφωνο: 231 027 2818

FB: The Garden Bar

Brockolo Bar

«Έρχεσαι μπρόκολο, φεύγεις κουνουπίδι!», με αυτό το σύνθημα το Brockolo Bar έχει γίνει μία από τις κορυφαίες επιλογές για διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη.

Ένας όμορφος χώρος, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή στα Άνω Λαδάδικα όπου μπορείτε να πιείτε και να χορέψετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μέσα στην εβδομάδα διοργανώνονται διάφορα event τόσο με ελληνική όσο και με ξένη μουσική για καλύψει όλα τα γούστα.

Πληροφορίες

Οδός: Ολυμπίου Διαμαντή 55

Τηλέφωνo: 699 933 8282

FB: Brockolo Bar

Σουτζουκάκι του Λάμπρου

Το σουτζουκάκι του Λάμπρου έχει ταΐσει γενιές και γενιές Θεσσαλονικιών στο κέντρο της πόλης.

Στα Άνω Λαδάδικα αποτελεί σταθμό για όποιον επιθυμεί καλό σουτζουκάκι.

Με πατάτες τηγανιτές , ρώσικη και λίγη μουστάρδα πραγματικά είναι κόλαση.

Πληροφορίες

Οδός: Ολυμπίου Διαμαντή 23

Τηλέφωνο: 2310 533249

Maitr&Margarita

Ένα μικρό πανέμορφο bistrot στην οδό Βεροίας το οποίο προσφέρει εξαιρετικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Τα προϊόντα του είναι διαλεχτά, με τυριά και αλλαντικά από μικροπαραγωγούς, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, ελληνικές μπύρες και αποστάγματα.

Ένα πραγματικά εξαιρετικός χώρος με πολύ καλό σέρβις, ιδανικός για κρασάκι και νόστιμο φαγητό.

Πληροφοριές

Οδός: Βεροίας και Ηρώδου Αττικού

Τηλέφωνο: 231 400 7586

FB: Maitr&Margarita

Keywords
Τυχαία Θέματα