Συναγερμός για την ιλαρά: Κρούσματα και σε γιατρούς στον Ευαγγελισμό

Έντονη είναι η ανησυχία για την συνεχιζόμενη επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 1.100, με τα 220 από αυτά να αφορούν Έλληνες ηλικίας 25 έως 44 χρόνων, ιδίως επαγγελματίες υγείας.

Δεκάδες γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εκδηλώσει την ασθένεια, ενώ τα τελευταία κρούσματα καταγράφηκαν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Πρόκειται για δύο γιατρούς, οι οποίοι νοσηλεύονται καθώς εμφάνισαν επιπλοκές από τη λοιμώδη μεταδοτική νόσο. Μάλιστα, το ένα περιστατικό μάλιστα να θεωρείται ιδιαίτερα

βαρύ και να εξετάζεται η εισαγωγή της ασθενούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

ύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν γίνει εκατοντάδες εμβολιασμοί σε πληθυσμούς Ρομά, καθώς αποτελούν την μεγαλύτερη εστία μετάδοσης της νόσου. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των νοσοκομείων, η κατάσταση με τους εμβολιασμούς ήταν πιο περίπλοκη, καθώς το προσωπικό είναι μεν υποχρεωμένο να είναι εμβολιασμένο, όπως για όλες τις μεταδοτικές νόσους και έναντι και της ιλαράς, αλλά στην πράξη δεν φαίνεται πως αυτό τηρείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα