Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Αποτρέψαμε προσωρινά την εμπλοκή ιδιώτη - Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα

Το πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτη, στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να απέτρεψαν με τις παρεμβάσεις τους τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Σήμερα εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης,

Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να υπάρξει κοινό σημέιο επαφής.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ο κ. Μπουτάρης «είπε ότι το παγώνει και δεν το παίρνει πίσω». Οι ίδιοι, όπως τονίζουν, παραμένουν σε αγωνσιτική ετοιμότητα και συνεχίζουν τον αγώνας τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί η κυβέρνηση κοροϊδεύει και εξαπατά τους εργαζόμενους οδηγώντας τους στην απόλυση.

Αύριο πάμε σε 24ωρη απεργία και σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου το σωματείο μας συμμετέχει, αφήνοντας πίσω ομάδες περιφρούρησης.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό της πόλης αλλά και στον αγώνα μας, και με το δεδομένο των καιρικών συνθηκών, ενισχύουμε το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο από την πρώτη στιγμή έβγαινε στο δρόμο.

Προσωρινά αποτρέψαμε την εμπλοκή του ιδιώτη με παρεμβάσεις μας. Ο δήμαρχος είπε ότι το παγώνει και δεν το παίρνει πίσω.

Εμείς παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα».

Παράλληλα, μετά το τέλος της συνάντησης, η πρόεδρος των Συμβασιούχων Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα προκαλέσαμε εμείς μία συνάντηση μαζί του και τον είπαμε, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, αλλά και κυρίως στον αγώνα μας, θα βγει και με απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ αυξημένο προσωπικό, αλλά τον ιδιώτη θα τον πάρει πίσω».

«Εμείς δίνουμε έναν αγώνα, ο αγώνας μας συνεχίζεται, είναι απέναντι σε μία κυβέρνηση, που εξαπατά και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και τους οδηγεί σε απολύσεις», πρόσθεσε η ίδια.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος, σημειώνοντας πως «είμαστε ικανοποιημένοι, όχι γιατί ο δήμαρχος απέσυρε τόσο την πρόταση που είχε κάνει για ιδιώτη, αλλά ότι πείσαμε με τη δουλειά μας τον δήμαρχο ότι πραγματικά αξίζουν οι συνάδελφοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».

«Εμείς δεσμευτήκαμε ότι, εφόσον αύριοτελειώσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, θα συνεχίσουμε με προσωπικό ασφαλείας, ενισχυμένο το τονίζω. Από τη Δευτέρα έχουν βγει ενισχυμένα προγράμματα και έχουμε ξεπεράσει τους 1.000 τόνους», υπογράμμισε ο. Ξανθόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα