Στον "αέρα" το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ

«Σκοτεινιάζει» το μέλλον του Κατάρ μετά τον αποκλεισμό του από τα γειτονικά εμιράτα και μαζί με αυτό και οι προοπτικές διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022.

Στα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο την Τρίτη κυριαρχούν εικόνες από τις ουρές των Καταριανών στις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ μετά την αιφνίδια διακοπή των διπλωματικών σχέσεων από τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τη Δευτέρα, η οποία συνοδεύεται και από αποκλεισμό

των συνόρων. Καθώς δεν αναμένεται άμεσα αποκλιμάκωση της κρίσης, οι κυβερνώντες ανησυχούν ιδιαίτερα για τον εφοδιασμό από το εξωτερικό, αφού τα μοναδικά χερσαία σύνορα του Κατάρ είναι με τη Σαουδική Αραβία. Σφοδρό χτύπημα θα δεχθεί και ο εθνικός αερομεταφορέας Qatar Airways.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian, το επόμενο ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, για την οποία το Κατάρ ετοιμάζεται πυρετωδώς, με την κατασκευή εννέα σταδίων και τεράστιων έργων υποδομής.

Ένας από τους λόγους που επελέγη το Κατάρ για την κορυφαία διοργάνωση ήταν ότι αποτελεί μια από τις πιο σταθερές χώρες στη Μέση Ανατολή, σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κρίστιαν Ούλριτσεν, αναλυτής του Baker Institute at Rice University με ειδίκευση στον Περσικό Κόλπο. Μετά την τελευταία κρίση, όμως, η συνθήκη αυτή κλονίζεται.

Την ίδια στιγμή, μια σειρά από χώρες έχουν έτοιμες τις υποδομές που απαιτούνται για να φιλοξενήσουν το Μουντιάλ, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.

Η FIFA, η οποία λαμβάνει χρηματοδότηση από την Qatar Airways αρκέστηκε μόνο στο σχόλιο ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τη διοργανωτική επιτροπή του Κατάρ 2022 και την ανώτατη επιτροπή χειρισμού των θεμάτων που αφορούν στο Μουντιάλ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο, αλλά ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας (DFB) Ράινχαρντ Γκρίντελ δήλωσε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τη γερμανική κυβέρνηση και την UEFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα