Στη γραμμή εκκίνησης η "Βιοτεχνική Συμμαχία" για τις εκλογές στο ΒΕΘ

Οι εξελίξεις αναφορικά με την πρόσφατη ψήφιση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, καθώς και ερωτήσεις ενόψει των εκλογών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου, τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή συνάντηση των υποψηφίων με τη ‘Βιοτεχνική Συμμαχία’, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο πρόεδρος του ΒΕΘ και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Για

το μεγάλο ‘στοίχημα’, που είναι η προσέλευση όσο το δυνατόν περισσότερων βιοτεχνών στις κάλπες έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας πως «η ψήφος είναι η δύναμη μας προκειμένου το επιμελητήριο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις, ανατροπές αλλά και ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης».

«Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου μαχόμαστε για το συμφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και δη του μικρομεσαίου, που είναι περισσότερο ευάλωτο στους κλυδωνισμούς της οικονομίας. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Όλοι μαζί σα μία γροθιά. Το εκλογικό τριήμερο 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για την επιλογή ικανών ανθρώπων με όραμα που θα εκπροσωπήσουν επάξια την επιχειρηματικότητα σε ένα δοκιμασμένο θεσμό όπως είναι αυτός των επιμελητηρίων που αποτελεί επίσημο σύμβουλο της πολιτείας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ και επικεφαλής της ‘Βιοτεχνικής Συμμαχίας’.

Αναφερόμενος στο γεγονός πως η επιμελητηριακή νομοθεσία ψηφίστηκε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές στα επιμελητήρια ο κ. Παπαδόπουλος, το χαρακτήρισε απαράδεκτο υπογραμμίζοντας πως είχαν δοθεί δύο ετήσιες παρατάσεις για να γίνει η ψήφιση, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.

Σύμφωνα με τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία οι σύμβουλοι του ΒΕΘ από 61 που είναι μέχρι σήμερα, γίνονται 41 (27 στο τμήμα της μεταποίησης και 14 στο τμήμα της παροχής υπηρεσιών). Η διοικητική επιτροπή θα απαρτίζεται από 7 μέλη και όχι από 5 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως προβλέπεται μετά τις εκλογές ίδρυση κέντρου υποστήριξης επιχειρηματιών.

Σημειώνεται πως οι εκλογές θα διεξαχθούν με ενιαίο κατά συνδυασμό ψηφοδέλτιο και με το σύστημα της απλής αναλογικής. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς ενήμεροι και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο επιμελητήριο. Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα τριών ψήφων.

Οι εκλογές του ΒΕΘ θα διεξαχθούν στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τις 7:30 πμ έως τις 5:30 μμ. Υπάρχει, μάλιστα, η δυνατότητα ελεύθερου παρκινγκ.

Στη συνάντηση των 124 υποψηφίων έδωσε το παρών και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Παπαδόπουλο, προέτρεψε τους παριστάμενους ακόμη και αν δεν εκλεγούν στις επικείμενες εκλογές να συνεχίσουν να ασχολούνται με το επιμελητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα