Στ. Πιτσιόρλας για Σκοπιανό: Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μία εκκρεμότητα που δημιουργεί μόνο προβλήματα (VIDEO)

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης αναφορικά με το Σκοπιανό επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας από τη Θεσσαλονίκη στην οποία βρέθηκε προκειμένου να παραστεί στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στο δημαρχείο της πόλης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο

του συνεδρίου σημείωσε ότι «έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μια εκκρεμότητα, η οποία μόνο προβλήματα μας δημιουργεί και τίποτα δεν μας προσφέρει. Αν το είχαμε λύσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, θα ήταν όλα καλύτερα σήμερα. Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα χειροτέρεψαν για εμάς. Η καθυστέρηση δεν μας βοηθάει απεναντίας παγιώνει καταστάσεις που είναι εναντίον μας».

«Εμείς μεν αποκαλούμε τη γειτονική χώρα με το όνομα το επίσημο, όλος ο υπόλοιπος κόσμος την αποκαλεί ως Μακεδονία. Οι αλυτρωτισμοί αυξάνονται και επομένως πρέπει να το λύσουμε διότι έτσι θα σταματήσουμε μια δυναμική που είναι εναντίον μας και δεύτερον θα δώσουμε τη δυνατότητα στη χώρα μας να αξιοποιήσει στο έπακρο τη γεωγραφική της θέση. Η Βόρεια Ελλάδα και η Ελλάδα γενικότερα, αναπτύχθηκαν κάθε φορά που είχαν ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας. Ο,τιδήποτε εμποδίζει αυτό είναι σε βάρος μας.

Υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα να το λύσουμε η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για μια λύση βεβαίως αποδεκτή, η οποία θα μας εξασφαλίζει από τα δύσκολα θέματα και θα ανοίγει προοπτικές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σημείωσε πως στην δημοκρατία όλες οι μορφές έκφρασης της γνώμης είναι αποδεκτές. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των λύσεων, έχει την ευθύνη να αξιοποιεί κάθε είδους αντίδραση και κάθε είδους εκδήλωση γνώμης, επομένως δεν μας ανησυχούν. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε γιατί ο το γεγονός ότι ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας είναι ολοφάνερο. Θα πρέπει με λογική, με ψυχραιμία να αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Οι Έλληνες οι πατριώτες και οι μη πατριώτες. Όλοι αγαπούμε την Ελλάδα, όλοι θέλουμε την ανάπτυξη, την προοπτική και την προκοπή».

Αναφορικά με το «1ο αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλονίκης», το οποίο διοργανώνουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης, το MyPortal.gr και το “Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης” τόνισε πως «η χώρα μπαίνει σε μία καινούργια περίοδο, βγαίνουμε από την ύφεση, μπαίνουμε στην ανάπτυξη. Στόχος μας είναι το καλοκαίρι να βγούμε από τα προγράμματα και τα μνημόνια και να σταθούμε στα πόδια μας. Στη δημόσια συζήτηση πρέπει να κυριαρχήσουν τα θέματα της ανάπτυξης και των προοπτικών της χώρας. Σε αυτή τη συζήτηση «η Θεσσαλονίκη έχει έναν κεντρικό ρόλο».

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα